Кабачкова ікра – це смачна і корисна овочева закуска, яку можна намазати на шматочок свіжого хліба. А ще ікра з кабачків – прекрасне доповнення до пасти і м'ясних страв.
Пропонуємо вам простий рецепт апетитної кабачкової ікри з болгарським перцем. Завдяки цьому овочу закуска виходить більш пікантною і ароматною.
Кабачкова ікра на сковороді
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 83 ккал на 100 г
Інгредієнти:
Для кабачкової ікри:
- 3 молоді кабачки
- 1 ріпчаста цибуля
- 2-3 зубчики часнику
- 1 невеликий болгарський перець
- 1 морква
- 3-4 стиглих помідора
- 1 ст. л. з гіркою томатної пасти
- 2 ст. л. оливкової олії
- 1 ч. л. солі або за смаком
- 1 ч. л. цукру
Суміш спецій:
- Коріандр
- Хмелі-сунелі
- Куркума
- Сухий чилі
- Суміш мелених перців
Дивіться відео, як вибрати ікру з кабачків у магазині:
Спосіб приготування:
- Всі овочі помити і почистити. Кабачки, моркву, цибулю, перець і помідори нарізати невеликим кубиками однакового розміру. Часник дрібно посікти.
- Розігріти сковороду з оливковою олією на середньому вогні. Додати цибулю і часник, смажити до м'якості.
- Потім всипати моркву і смажити 5-10 хвилин. Додати перець і кабачки, перемішати, накрити кришкою і тушкувати 20 хвилин.
- Всипати всі спеції, посолити і перемішати. У кінці додати помідори з томатною пастою.
- Перемішати і тушкувати ще 15 хвилин.
Корисна порада
Готову кабачкову ікру можна подрібнити в блендері, а можна залишити шматочками.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом ніжних кабачкових оладок.