Кабирга – рулет з баранини з прянощами. Асмік Гаспарян розповіла, як зробити цю страву соковитою і ароматною.
Кабирга від Асмік Гаспарян
Інгредієнти:
- Бараняча корейка на ребрі – 1,5 кг
- Болгарський перець – 1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Перець чилі – 1 шт.
- Олія – 60 мл
- Часник – 10 зубчиків
- Петрушка – 15 гілочок
- Сушений чебрець – 3 г
- Сушений розмарин – 3 г
- Сіль – 17 г
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Підготуйте баранячу корейку: зріжте м'ясо з ребер суцільним полотном, не дорізаючи до кінця 10 см. Ребра, з яких зрізали м'ясо, відрубайте.
- Філе-антрекот біля хребта розріжте поперек навпіл і розкрийте, як книгу, щоб весь пласт м'яса був однакової товщини.
- Зріжте з м'яса зайвий жир і сполучну тканину. Між ребрами, які залишилися, зробіть надрізи завдовжки 5 см.
- Змішайте роздавлений часник, сіль, сушений розмарин, сушений чебрець і масло, викладіть пряну суміш рівним шаром на м'ясо. Згорніть м'ясо в рулет, починаючи з протилежного від ребер боку так, щоб рулет лежав на ребрах. Оберніть плівкою і залиште маринуватися на 30 хвилин.
- Наріжте кубиками цибулю, наріжте соломкою болгарський перець, перець чилі – наріжте слайсами, обсмажте овочі на маслі.
- Зніміть з рулету плівку, розгорніть, викладіть на м'ясо начинку, відступивши 2 см від країв, посипте подрібненою петрушкою, знову скрутіть м'ясо в рулет і обв'яжіть кулінарною ниткою.
- Посоліть зверху рулет, загорніть у фольгу і поставте запікати на 2 години при температурі 180 ⁰С. Через годину відкрийте фольгу, а потім кожні 10 хвилин поливайте м'ясо рідиною, що виділилася під час запікання.
- Подавайте кабиргу з помідорами і кінзою.
Нагадаємо, в п'ятнадцятому випуску "МайстерШеф" – Кулінарний випускний підлітки готували для посольств, а в чотирнадцятому ефірі стали шпигунами. У тринадцятому випуску підлітки зіграли в "Крокодила". У дванадцятому ефірі юні кулінари торгували десертами. В одинадцятому випуску підлітки зіграли в "Монополію". У десятому ефірі юні кулінари готували для батьків. У дев'ятому випуску підлітки стали скульптурами. У восьмому ефірі вони перетворилися на супергероїв, а в сьомому юні кулінари потрапили до "Матриці".
Читайте також: