Канеле – десерт французької кухні родом з Аквітанії. Тістечко має м'яке і ніжне тісто, ароматизоване ромом і ваніллю, а зовні покрите твердою карамелізованою скоринкою. Воно чимось нагадує ромову бабу.
Дивіться відео, як приготувати французький яблучний пиріг:
Бажано приготувати тісто для канеле заздалегідь (або за добу або хоча б за 5-6 годин до випічки). Рецепт розрахований на 12-16 штук.
Канеле класичні
Час приготування:
- 1,5 години
Калорійність:
- 206 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 400 мл молока
- 200 г цукрової пудри
- 100 г борошна
- 20 г розтопленого вершкового масла
- 60 мл рому
- 2 жовтки
- 1 яйце
- Стручок ванілі
Спосіб приготування:
- Підігріти молоко, дати трохи охолонути.
- За допомогою міксера змішати яйця з цукром, додати ваніль, борошно, дрібку солі.
- Потихеньку вливати молоко, продовжуючи перемішувати міксером.
- Додати масло і ром, знову перемішати. Тісто виходить за консистенцією як для млинців. Прибрати до холодильника на 5-6 годин або на ніч.
- Розігріти духовку до 240 °С в режимі конвекції.
- До формочки для канеле влити десь 3/4 тіста (тісто в духовці підніметься).
- Поставити до духовки на 15 хвилин. Потім зменшити температуру до 190 °С і випікати ще годину.
- Витягнути з духовки, дати трохи охолонути і витрусити готові канеле з форми.
Як подавати десерт
Канеле найкраще подавати трохи теплими, але в жодному разі не гарячими.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати трайфл з малиною і апельсином від Джеймі Олівера. "Сьогодні" також писали, як зробити десерт "Три молока".