I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати картоплю по-селянськи: ТОП-7 рецептів

Кращі рецепти картоплі по-селянськи з фото

Запечена картопля шматочками по-селянськи – це завжди дуже просто, смачно і ситно. Її можна подавати як гарячу закуску або основну страву.

Чудовим доповненням до картоплі по-селянськи стануть всілякі соуси (гірчичний, кетчуп, сметанний), а також салати зі свіжих або маринованих овочів.

Реклама

Картопля по-селянськи як у Макдональдсі

Якщо під час посту ви допадетеся до картоплі, особливо смаженої, – ризикуєте набрати вагу
Якщо під час посту ви допадетеся до картоплі, особливо смаженої, – ризикуєте набрати вагу

Час приготування:

  • 40 хвилин

Складові:

Реклама
  • 7 шт. молодої картоплі
  • Сухий часник
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Паприка
  • Приправа для картоплі
  • Сіль

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Молоду картоплю добре вимити, просушити паперовим рушником. Підготувати спеції.
  2. Картоплю нарізати уздовж на невеликі часточки. Викласти в глибокий посуд.
  3. Посипати сіллю, спеціями за смаком, обов'язково додати паприку, вона додасть картоплі красивий колір. Перемішати, щоб вся картопля була в спеціях.
  4. Додати олію і перемішати.
  5. Викласти картоплю в посуд для запікання в один шар, полити залишками олії з посуду, в якій була картопля зі спеціями.
  6. Поверх можна ще раз посипати паприкою.
  7. Запікати 30 хвилин при температурі 200 ° С.

Дивіться відео, як приготувати картоплю на мангалі:

Реклама

Картопля по-селянськи на сковороді

Картопля по-селянські на сковороді
Картопля по-селянські на сковороді

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 750 г картоплі
  • 4 цибулини
  • 200 г сала, пророслого м'ясом
  • 30 г вершкового масла
  • 3 яйця
  • 3 ст.л. молока
  • Сіль, мелений перець
  • Паприка
  • 2 ст.л. нарізаної зеленої цибулі

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити, залити водою і довести до кипіння. Варити 20-25 хвилин, воду злити. Готову картоплю почистити і нарізати кружечками.
  2. Цибулю почистити і дрібно порізати.
  3. Чверть сала з прошарками м'яса нарізати кубиками і розтопити.
  4. Додати вершкове масло і тушкувати цибулю до м'якості. Додати шматочки картоплі і обсмажити до золотистого кольору.
  5. Яйця збити з молоком, сіллю, меленим перцем і паприкою. Залишки сала нарізати кубиками, змішати з зеленою цибулею і додати до яєчно-молочної суміші.
  6. Влити отриману масу в сковороду і обсмажити з двох сторін.

Картопля по-селянськи в рукаві

Картопля по-селянськи в рукаві
Картопля по-селянськи в рукаві

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 кг картоплі
  • 10 зубчиків часнику
  • 1/2 стручка чилі
  • 50 мл олії
  • Мелена паприка, перець, сіль – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Картоплю помити, нарізати великими часточками вздовж.
  2. Почистити часник і кільцями нарубати приблизно половину стручка чилі.
  3. Щедро приправити сіллю, чорним меленим перцем, паприкою і олією, перемішати.
  4. Покласти все в рукав для запікання, стягнути по краях.
  5. На деку або в жароміцній формі відправити в розпечену духовку, запікати 30-40 хвилин при температурі 200°С.
  6. Розірвати пакет і готувати ще 10, щоб картопля підрум'янилась.

Картопля по-селянськи з м'ясом

Картопля по-селянськи з м'ясом
Картопля по-селянськи з м'ясом

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 1-1.5 кг картоплі
  • 500-700 г м'яса (яловичини, телятини, свинини або курки)
  • 1 цибуля
  • 1-2 моркви
  • 1 ст.л. гірчиці в зернах
  • 3-4 ст.л. томатного соусу
  • Сіль, перець
  • Рослинна олія

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистити, нарізати кубиками або дольками.
  2. Цибулю і моркву почистити, нарізати невеликими шматочками.
  3. Обсмажити цибулю і моркву на олії до м'якості.
  4. М'ясо нарізати кубиками, обсмажити в окремій сковороді до золотистого кольору. Посолити, поперчити, за бажанням додати трохи соєвого соусу.
  5. Перемішати нарізану картоплю, м'ясо, цибулю, моркву, гірчицю і томатний соус. За бажанням ще раз приправити.
  6. Скласти все в рукав для запікання. Зав'язати кінці і готувати в розігрітій до 180°С духовці до м'якості картоплі. Він повинен легко протикати виделкою.
  7. Подавати картоплю з м'ясом гарячою.

Картопля по-селянськи в мультиварці

Картопля по-селянськи в мультиварці
Картопля по-селянськи в мультиварці

Час приготування:

  • 50 хвилин

Складові:

  • 1 кг картоплі
  • 1 ч.л. петрушки
  • 1 ч.л. кропу
  • 1 ч.л. чебрецю
  • 4 зубчики часнику
  • 1-2 ч.л. солі
  • 4 ст.л. рослинної олії

Спосіб приготування:

  1. Картоплю нарізати скибочками на 6-8 частин, змішати з дрібно нарізаним часником, кропом, петрушкою, чебрецем, соняшниковою олією і сіллю.
  2. Все перемішати і викласти в чашу мультиварки.
  3. Поставити режим "Випічка" або "Мультиповар" на 125 °С і готувати картоплю по-селянськи 40 хвилин.

Картопля по-селянськи в мікрохвильовці

Картопля по-селянськи в мікрохвильовці
Картопля по-селянськи в мікрохвильовці

Час приготування:

  • 20 хвилин

Складові:

  • 3 картоплини
  • 2 ст. л. рослинної олії
  • 1 ст. л. приправи для картоплі
  • 3-4 ст. л. окропу
  • 1-2 зубчики часнику

Спосіб приготування:

  1. Картоплю добре вимити щіткою і дати обсохнути.
  2. Кожну картоплину розрізати на 8 шматочків, помістити в каструлю, призначену для приготування в мікрохвильовій печі. Всипати приправу для картоплі (в неї входить і сіль).
  3. Влити олію і добре перемішати картоплю. Влити трохи окропу.
  4. Помістити форму з картоплею в мікрохвильовку, готувати 10 хвилин при повній потужності.
  5. Готову гарячу картоплю по-селянськи змішати з подрібненим часником.
  6. Подавати картоплю, посипавши зеленню.

Картопля по-селянськи: рецепт з грибами і салом

Картопля по-селянськи з грибами і салом
Картопля по-селянськи з грибами і салом

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

  • 1 кг картоплі
  • 300 г грибів
  • 200-300 г сала
  • 2 ст.л. рослинної олії
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Картоплю почистіть і помийте.
  2. Гриби помийте і обсушіть паперовим рушником.
  3. Для приготування страви вибирайте сковороду з товстим дном або чавунну. Печериці наріжте тонкими пластинами, обсмажте на сковороді в олії 7-8 хвилин до готовності. Трохи посоліть. Готові гриби перекладіть в тарілку.
  4. У цю ж сковороду викладіть нарізане шматочками сало і смажте до стану шкварок. Картоплю наріжте кубиками і промийте холодною водою від крохмалю. Потім загорніть в паперовий рушник, щоб прибрати зайву вологу.
  5. Викладіть підготовлену картоплю на сковороду. Смажте картоплю на сильному вогні, періодично помішуючи. Коли картопля буде готова, посоліть за смаком.
  6. Додайте смажені гриби і акуратно перемішайте.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом молодої картоплі з м'ясом. Крім цього, ми писали, як зробити картопляну запіканку з грибами і фаршем у мультиварці.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти