У вас залишився кефір, і ви не знаєте, як його використати ? Ми пропонуємо спекти на його основі смачні домашні кекси до чаю. Випічка на кефірі виходить м'якою і ніжною, і готується дуже просто.
Дивіться відео, як приготувати кекси з родзинками і горіхами:
Кекс: рецепт на кефірі з родзинками і горіхами
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 400-450 г борошна пшеничного
- 270 г цукру
- 150 г м'якого вершкового масла
- 0,5 л кефіру
- 4 яйця
- 50 г родзинок
- 50 г горіхів
- 1 ст.л. розпушувача
- Дрібка солі
Спосіб приготування:
- Ізюм замочити в окропі на півгодини. Воду злити.
- Горіхи порубати.
- Яйця розтерти з цукром до білого.
- Змішати з маслом, кефіром, горіхами і родзинками.
- Додасть борошно, сіль і розпушувач. Все добре перемішати.
- Дві форми для кексу змастити маслом, посипати борошном або панірувальними сухарями.
- Наповнити форми на 2/3. Випікати 15-20 хвилин при 200 ° С, потім ще хвилин 25-30 при 180 ºС. Кекси повинен тріснути зверху і зарум'яниться. Перевірити готовність дерев'яною паличкою.
- Остудити. Посипати цукровою пудрою.
Кекс на кефірі в мультиварці
Час приготування:
- 1 година 15 хвилин
Інгредієнти:
- 200 мл (1 склянка) кефіру
- 100 мл (0,5 склянки) олії
- 200 г цукру
- 260 г борошна
- 2 ч. л. розпушувача
- 3 яйця
- 1 пакетик ванільного цукру
- Цукрова пудра – для прикраси
Спосіб приготування:
- Збити курячі яйця з цукром в пишний світлий крем.
- Додати кефір, рослинне масло і ванільний цукор. Перемішати.
- Потім всипати просіяне з розпушувачем борошно і збити міксером до однорідної маси.
- Чашу мультиварки змастіть олією і додайте тісто.
- Готуйте в режимі "Випічка" протягом 50 хвилин. Після завершення програми не виймайте кекс з мультиварки ще 10 хвилин.
- В кінці перекладіть на тарілку і прикрасьте цукровою пудрою.
Кекс без яєць на кефірі
Час приготування:
- 1 година
Інгредієнти:
- 180 г борошна
- 200 г кефіру або йогурту без добавок
- 120 г цукру
- 1 ч.л. розпушувача
- 4 ст.л. соку (яблучного, апельсинового або будь-якого іншого)
Спосіб приготування:
- Кефір змішати з цукром і соком до однорідності, додати борошно і розпушувач. Перемішати, щоб не було грудок.
- Викласти в форму для кексу і поставити в розігріту до 180 °С духовку на 30-35 хвилин.
- Готовність перевірити дерев'яною шпажкою – вона повинна бути сухою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом бісквіта в мультиварці на окропі . "Сьогдні" також писали, як зробити бісквітний пиріг з чорницею .