Львівський сирник – це популярний десерт Західної України. Він готується з сиру в духовці, а потім покривається шоколадною глазур'ю.
Сирник обов'язково повинен постояти в холодильнику 5-6 годин, а краще – всю ніч. В жодному разі не розрізайте його відразу після приготування.
Львівський сирник з родзинками
Час приготування:
- 1 година 30 хвилин
Калорійність:
- 258 ккал на 100 г
Складові:
- 500 г сиру 9% жирності (якщо занадто вологий, відіжміть)
- 4 яйця
- 150 г цукру
- 100 г масла вершкового
- Цедра одного лимона
- Пригорща родзинок
- 1 ст. л. манки
Для глазурі:
- 1 плитка чорного шоколаду
- 50 г вершкового масла
Дивіться відео, як вибрати смачний сир:
Спосіб приготування:
- Сир прокрутіть через м'ясорубку двічі або за допомогою блендера перетворіть на однорідну масу.
- Жовтки збийте з цукром до однорідної глянцевої маси.
- У великій мисці змішайте сир, родзинки, вершкове масло кімнатної температури, цедру одного лимона, манку. Додайте збиті з цукром жовтки і добре змішайте, щоб всі інгредієнти рівномірно розподілилися.
- Білки збийте в міцну піну.
- Додайте збиті білки до сирної маси і акуратно розмішайте за допомогою лопатки.
- Форму для випікання змастіть вершковим маслом і застеліть папером для випічки.
- Перемістіть сирну масу в форму і поставте її в розігріту до 190 °С духовку на 50-60 хвилин. Якщо верхівка сирника почне підгоряти, накрийте її фольгою.
- Готовий сирник дістаньте з духовки. Дайте йому охолонути і акуратно вийміть з форми.
Як зробити глазур для Львівського сирника
Розламайте шоколад на шматочки, розтопіть разом з вершковим маслом. Покрийте глазур'ю остиглий сирник і помістіть його на ніч в холодильник.
Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити Львівський сирник за рецептом Дарії Цвєк.