Різдво 2020 і святкова вечеря на Святий вечір починається з куті, і тільки після неї переходять до інших страв, яких має бути не менше дванадцяти.
Дивіться відео, як святкують Святвечір в Україні:
Класична кутя готується з медом, та якщо ви його з будь-яких причин не вживаєте, мед можна замінити цукровим сиропом.
Кутя: рецепт без меду
Час приготування:
- 3 години
Інгредієнти:
- 2 склянки пшениці
- 50 г цукатів або мармеладу
- 0,5 склянки волоських горіхів
- Цукор – за смаком
- Вода
Спосіб приготування:
- Пшеницю промити, варити на повільному вогні 2 години; в 4 ст. ложках гарячої води розмішати цукор за смаком.
- Залити пшеницю цукровим сиропом на 30 хвилин.
- Горіхи трохи подрібнити і обсмажити; додати до пшениці цукати, горіхи і добре перемішати.
Рецепт куті без меду з рису
Час приготування:
- 45 хвилин
Інгредієнти:
- 250 г рису
- 100 г родзинок
- 100 г мигдалю
- Цукор
- Кориця
- Мак
Спосіб приготування:
- Рис промити, залити водою і варити до готовності, не перемішуючи; відкинути на друшляк і промити холодною кип'яченою водою.
- Мигдаль і родзинки ошпарити, мигдаль трохи подрібнити.
- Цукор розвести водою. Змішати рис, мигдаль, корицю, родзинки і полити цукровим сиропом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом різдвяного кексу з журавлиною та апельсинами.