Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати кутю з рису: три прості рецепти

Рецепти рису з рису на Святой вечір

Рецепт куті
Рецепт куті
Фото: Depositphotos

Класичну кутю на Святвечір готують із зерен пшениці. Але вони довго варяться, і їх буває складно купити. Якщо ви хочете прискорити процес, приготуйте кутю з рису – вийде не гірше.

Дивіться відео, як відзначають Святвечір:

Кутя з пропареного рису

Рецепт куті на поминки
Рецепт куті на поминки
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин + на замочування

Інгредієнти:

  • 1/2 склянки пропареного рису
  • 50 г чорносливу
  • 50 г кураги
  • 50 г родзинок
  • 1 ст.л. рослинного масла
  • 2 ст. л. меду або за смаком
  • Сіль

Спосіб приготування:

  1. Рис промити, замочити на 2 години. Відварити і посолити.
  2. Курагу, чорнослив і родзинки замочити в теплій воді. Просушити і порізати.
  3. У рис додати рослинне масло і все змішати.
  4. Залити розтопленим медом і добре перемішати.

Рецепт куті з рисом і маком

Рисова кутя
Рисова кутя
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин + на замочування

Інгредієнти:

  • 200 г рису
  • 100 г мигдалю
  • 100 г волоських горіхів
  • 100 г маку
  • 100 г родзинок
  • 100 г кураги
  • Мед – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Щоб зробити мигдаль м'яким, залийте його окропом на 15 хвилин. Те ж саме потрібно зробити з родзинками і курагою.
  2. Мак витримати в гарячій воді протягом години, після чого подрібнити до появи білого соку.
  3. Рис варити на повільному вогні без кришки. Коли він охолоне, додати в каструлю мед, мак, сухофрукти і горіхи.

Кутя з рису поминальна: рецепт

Рисова кутя
Рисова кутя
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 1 склянка рису
  • 3-4 склянки води
  • 1 склянка ізюму без кісточок
  • 100 г меду або за смаком
  • 1-1,5 ст. л. цукру
  • 1-2 щіпки солі

Спосіб приготування:

  1. Зварити рис у великій кількості підсоленої води. Для цього залити рис водою, довести до кипіння, посолити, накрити кришкою і варити при слабкому кипінні 15 хвилин.
  2. Відкинути на сито, промити холодною водою.
  3. Викласти в глибоку ємність, додати мед, цукор, ретельно перемішати.
  4. Ізюм перебрати, промити, покласти в сито і обдати окропом.
  5. Змішати з рисом і подавати.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати узвар на Різдво . "Сьогодні" також розповідали, які страви готують на Різдво в Україні .

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів