Човники з кабачків в духовці можна подавати як самостійну гарячу закуску або як основну страву, доповнивши будь-яким гарніром на свій вибір.
Для приготування найкраще підійдуть молоді кабачки з тонкою шкіркою. Щоб страва виглядала естетично, вони не повинні бути занадто великими.
Кабачки в духовці з м'ясом
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 128 ккал на 100 г
Складові:
- 2 невеликих молодих кабачка
- 300 г телячого фаршу
- 1 середня цибулина
- 1 середній помідор
- 1 ст. л. томатного соусу
- 1 кулька моцарелли
- 4 ст.л. оливкового масла
- Сіль – за смаком
- Перець чорний – за смаком
- Петрушка – невеликий пучок
- Базилік зелений – невеликий пучок
Спосіб приготування:
- Вимийте овочі. Кабачки розрізати вздовж, попередньо відрізавши у них кінчики. Чайною ложкою вискобліть у кабачків серцевину, зробивши їх схожими на човники.
- Поріжте цибулю дрібними кубиками.
- Подрібніть кубиками половину видобутої м'якоті кабачків. Інша половина нам не знадобиться.
- Шкірку помідора надріжте зверху ножем крес-навхрест. Помістіть помідор на хвилину в окріп, дістаньте, занурте в холодну воду, а потім зніміть шкірку. Розріжте помідор, видаліть насіння. Поріжте помідор дрібними кубиками.
- Розігрійте духовку до 200 °C. Застеліть деко пергаментом для запікання. Змастіть човники з кабачків оливковою олією, злегка натріть сіллю, помістіть на деко. Відправте в духовку на 15 хвилин. В цей час займіться фаршем.
- Розігрійте сковороду, влийте 2 ст. л. оливкової олії. Пасеруйте половину цибулі до прозорості. Додайте телячий фарш, збільште вогонь і смажте 10 хвилин. За пару хвилин до вимкнення посоліть і поперчіть.
- Подрібніть петрушку, додайте у фарш.
- Дістаньте човники з духовки. Духовку не вимикайте.
- На іншій сковороді знову обсмажте половину цибулі, потім додайте подрібнену м'якоть кабачків, доведіть до м'якості. Після цього додайте подрібнений помідор, томатний соус, посоліть, поперчіть, протушкуйте 7 хвилин.
- Наповніть човники на 2/3 фарша, полийте томатним соусом, зверху посипте натертою на великій тертці моцарелою.
- Поставте деко з човниками в духовку на 20-30 хвилин.
Як подавати фаршировані кабачки
Дістаньте з духовки, дайте постояти 5-10 хвилин, посипте нарізаним базиліком і подавайте.
Дивіться відео, як вибрати кабачкову ікру:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати з кабачків дієтичну піцу . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом солодкого кексу з кабачками .