Головна Сьогодні

Як приготувати Львівський сирник: три прості рецепти

Для приготування Львівського сирника бажано використовувати домашній сир

Cирник – це популярний десерт Західної України. Його традиційно подають у багатьох львівських кав'ярнях, а також часто готують на свята місцеві жителі.

Крім класичного рецепту Львівського сирника, бувають також варіанти з додаванням апельсинової цедри, маку, ягід, горіхів і кокосової стружки.

Львівський сирник: класичний рецепт

Львівський сирник
Львівський сирник
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 500 г сухого жирного сиру
  • 1 склянка цукру
  • 130 г вершкового масла
  • 4 яйця
  • 1 столова ложка манної крупи
  • 50 г родзинок
  • 3 столові ложки сметани
  • 2 столові ложки какао
  • Цедра одного лимона

Спосіб приготування:

  1. Збити жовтки з цукром, додати манку, масло, родзинки і цедру лимона, після чого все ретельно перемішати.
  2. До отриманої суміші додати сир (якщо сир крупинками, пропустіть через м'ясорубку або подрібніть в блендері), все збити міксером на низькій швидкості не більше хвилини.
  3. Білки збити до густої білої піни і додати в сирну масу, акуратно перемішати і викласти у форму для запікання.
  4. У розігріту духовку поставити сирник, випікати 40-60 хвилин при температурі 180 °С.
  5. Поки сирник печеться, приготувати глазур. Столову ложку масла і 2 столові ложки цукру перемішати, поставити на невеликий вогонь, постійно помішуючи розтопити.
  6. Додати 3 столові ложки сметани і 2 столові ложки какао, перемішати до однорідності і довести до кипіння.
  7. Готовий сирник полити шоколадною глазур'ю і помістити в холодильник мінімум на 5 годин.

Дивіться відео, як вибрати якісний сир:

Львівський сирник з маком

Львівський сирник з маком
Львівський сирник з маком
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 1 кг сиру
  • 250 г цукру
  • 4 яйця
  • 180 г вершкового масла
  • 100 г маку
  • По столовій ложці манної крупи і крохмалю
  • 100 г родзинок
  • Цедра одного лимона
  • Ванільний цукор за смаком
  • Цукрова пудра – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Сир перетерти з цукром і додати окремо збиті яйця, добре перемішати.
  2. До сирної маси додати манку, крохмаль, ванільний цукор, масло, цедру лимона і перемішати міксером.
  3. Додати кілька столових ложок сирної суміші в попередньо запарений і перетертий мак, ретельно перемішати і викласти у форму для запікання.
  4. Зверху викласти сирну масу, змішану з родзинками, і помістити в розігріту духовку.
  5. Випікати близько години при температурі 180 °С. Коли сирник охолоне, полити його шоколадною помадкою і посипати цукровою пудрою.

Львівський сирник з вишнею

Львівський сирник з вишнею
Львівський сирник з вишнею
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Складові:

  • 500 г сиру
  • 3 яйця
  • 120 г цукру
  • Цедра одного лимона
  • 1 столова ложка крохмалю або стільки ж манної крупи
  • 0.5 чайної ложки куркуми
  • Півсклянки сушених вишень без кісточок
  • Ванільний цукор – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Сир, яйця, цукор і ванільний цукор перемішати в блендері.
  2. Додати куркуму, цедру лимона, крохмаль (манку) і збивати до однорідності.
  3. Залити сушену вишню окропом на 10 хвилин, обсушити і додати в сирну масу, перемішати і викласти у форму для запікання.
  4. Пекти протягом 50 хвилин при температурі 180 °С.
  5. Після випікання сирник необхідно охолодити, не виймаючи з форми, щоб він не розвалився. За бажання можна полити шоколадною глазур'ю.

Нагадаємо, раніше ми писали, як зробити Львівський сирник за рецептом Дарії Цвєк.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти