Головна Сьогодні

Як приготувати малинове варення: ТОП-5 рецептів

Дізнайтеся, як смачно зварити малинове варення

Варення з малини – одна з найпопулярніших заготовок на зиму. Воно не тільки смачне, а й дуже корисне. Малина містить такі макро- і мікроелементи, як залізо, калій, кальцій, фосфор, натрій і магній.

Ягоди багаті й на вітаміни, серед яких C, A, B1, B2, PP, E і бета-каротин. Варення з малини допомагає лікувати застуду, знімає головний біль і розріджує кров і водночас практично не має ніяких протипоказань. Як варити малинове варення на зиму, читайте в нашій статті.

Малинове варення "П'ятихвилинка"

Варення з малини домашнє
Варення з малини домашнє
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 кг малини
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Зібрати і перебрати ягоди малини.
  2. Засипати цукром і перемолоти блендером.
  3. Перелити в каструлю, поставити варити на середній вогонь і довести до кипіння. Зняти піну.
  4. Варити на повільному вогні 5 хвилин.
  5. Готове гаряче варення перелити в чисті банки. Закрити кришками і поставити остигати.

Варення з малини без цукру на фруктозі

Малинове варення без цукру
Малинове варення без цукру
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 кг малини
  • 0,5 л води
  • 650 г фруктози

Дивіться відео, як приготувати малиновий квас:

Спосіб приготування:

  1. Малину промити і перебрати.
  2. Змішати фруктозу і воду, приготувати сироп.
  3. Додати підготовлену малину і варити на повільному вогні протягом 7 хвилин.
  4. Готове варення перекласти в банки і закрити кришками. Банки рекомендується простерилізувати. Зберігати варення без цукру потрібно в сухому прохолодному місці подалі від сонячних променів.

Густе малинове варення

Варення з малини
Варення з малини
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 кг малини
  • 1,5 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Малину перебрати. Якщо ягоди тільки що зібрані з куща, промивати їх не потрібно.
  2. Засипати малину цукром, чергуючи: склянка малини – склянка цукру. Залишити на 3-4 години, щоб виділився сік.
  3. Отриманий сік злити у велику каструлю. Поставити на вогонь і варити 10-15 хвилин. Це потрібно, щоб варення не було рідким.
  4. В отриманий сироп додати малину, перемішати, довести до кипіння, зняти пінку і варити 15 хвилин.
  5. Готове гаряче малинове варення перелити в стерилізовані банки.

Порада: малинове варення можна варити в пропорції 1:1, але з великою кількістю цукру воно виходить більш густим.

Малинове варення: рецепт джему

Малиновий джем
Малиновий джем
Фото: Pixabay

Інгредієнти:

  • 1 кг малини
  • 1 кг цукру

Спосіб приготування:

  1. Малину перебрати, видалити плодоніжки і зважити. Потім ретельно промити.
  2. Засипати ягоди половиною норми цукру (500 г) і поставити в холодильник на ніч, щоб малина пустила сік.
  3. Вранці відокремити ягоди від сиропу. У сироп додати решту 500 г цукру і довести до кипіння.
  4. Покласти ягоди в сироп і на середньому вогні варити 30 хвилин, помішуючи дерев'яною ложкою і знімаючи піну, що утворюється.
  5. Щоб перевірити готовність варення, в плоску тарілку викласти ложку джему, остудити. Провести ложкою або пальцем через середину: якщо джем не розтікається, він готовий.
  6. Розкласти варення в стерильні банки і герметично закрити. Зберігати банки в темному місці.

Рецепт малинового варення без кісточок

Малинове варення без кісточок
Малинове варення без кісточок
Фото: Depositphotos

Інгредієнти:

  • 1 кг малини
  • 1,2 кг цукру
  • 1 неповна склянка води

Спосіб приготування:

  1. Малину помити, покласти в каструлю і додати воду. Варити хвилин 15, щоб ягоди розм'якшилися.
  2. Дати малині трохи охолонути, а потім за допомогою дрібного сита або марлі, складеної вдвоє, відокремити кісточки.
  3. Одержаний сік вилити в каструлю, додати цукор і поставити на вогонь. Довести до кипіння і варити джем, постійно помішуючи, протягом години. У процесі приготування потрібно знімати пінку.
  4. Перелити малинове варення в стерилізовані банки, закрити і перевернути догори дном. Накрити рушником і дати охолонути.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як правильно заморозити малину на зиму. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити заготовки з малини.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти