I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Смачніше, ніж у магазині – 5 головних рецептів для маринованих печериць

Їх можна замаринувати експрес-методом, але що довше печериці побудуть у маринаді, то смачніше вони стануть. Щодо спецій, то вони традиційні – духмяний перець, лаврове листя, часник
Рецепти для маринованих печериць
Рецепти для маринованих печериць

Що б ми не робили з печерицями – це завжди гідно за смаком. Їх можна запекти з іншими продуктами або протушкувати, а можна замаринувати. Плюс домашніх маринованих печериць у тому, що ви самі регулюєте їхню гостроту і пікантність. Ну й знаєте, що нічого шкідливого в такий закусці не буде. Якщо плануєте пікнік, то тут читайте, як вигідно до нього підготуватися.

Мариновані печериці як у магазині

Реклама

Інгредієнти

  • Свіжі печериці (бажано маленького розміру) – 500 г
  • Часник – 3 великих зубчики
  • Крупна кухонна сіль – 1 ч. л.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Рафінована соняшникова олія – 120 мл
  • Столовий оцет 9% – 80 мл
  • Чорний перець горошком – 10 шт.
  • Сушений кріп – 1 ч. л. з гіркою
  • Запашний чорний перець – 7 шт.
  • Бутончики гвоздики – 5 шт.
  • Лаврове листя – 3 шт.

Спосіб приготування

  1. Ретельно промити печериці в холодній воді і обсушити паперовим рушником.
  2. Насипати у велику глибоку сковороду з товстим дном сіль, цукор, прянощі та пропущений через прес часник. Влити олію і оцет.
  3. Перемішати і довести маринад до кипіння. Коли кристали солі й цукру розчиняться, додати гриби.
  4. Накрити сковороду кришкою і довести до кипіння. Під час приготування з грибів виділиться сік, і кількість рідини в сковороді збільшиться як мінімум удвічі.
  5. Тушкувати гриби 7 хвилин, потім вимкнути вогонь і залишити гриби на сковороді під кришкою остигати, щоб вони стали кімнатної температури.
  6. Перекласти печериці в банки і зберігати в холодильнику.

Читайте також:

Реклама

Мариновані печериці за добу

Мариновані печериці за добу
Мариновані печериці за добу

Інгредієнти

Реклама
  • 1 кг печериць
  • 0,5 л води
  • 1 ст. л. солі без верху
  • 1 ст. л. цукру без верху
  • 3 ст. л. оцту
  • Гвоздика – 20 шт.
  • Перець горошком – 20 шт.
  • 4 лаврових листя

Спосіб приготування

  1. Перемішати всі інгредієнти для маринаду в каструльці та довести до кипіння. Зняти з плити і дати охолонути.
  2. Поки маринад остигає, гриби помити, залити їх водою і поставити варити. Довести до кипіння, готувати 10 хвилин, потім дістати з маринаду і остудити.
  3. Щільно укласти в банку, залити холодним маринадом і поставити в холодильник на добу.

Мариновані печериці: простий рецепт

Мариновані печериці: простий рецепт
Мариновані печериці: простий рецепт

Інгредієнти

  • Печериці – 1 кг
  • Цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • Оцет – 70 мл
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 1 ст. л.
  • Лаврове листя
  • Перець духмяний

Спосіб приготування

  1. Дрібні гриби ретельно помити.
  2. У каструлю налити 1 л води, додати кілька горошин духмяного перцю і лаврове листя, сіль, цукор. Поставити на вогонь і дати маринаду закипіти.
  3. Коли маринад закипить, кинути в нього гриби і накрити кришкою. Варити 10-15 хвилин.
  4. Влити оцет і варити печериці ще 5 хвилин. Оцет можна коригувати за смаком.
  5. Простерилізувати банки.
  6. Цибулю нарізати півкільцями.
  7. На дно банки викласти цибулю, потім гриби. Повторювати шари, доки банка не стане повною.
  8. Залити маринадом, в якому варилися гриби, і щільно закрити кришками. Коли банки охолонуть, поставити їх у холодильник мінімум на добу.

Читайте також:

Мариновані печериці за 5 хвилин

Мариновані печериці за 5 хвилин
Мариновані печериці за 5 хвилин

Інгредієнти

  • Печериці – 500 г
  • Оцет (столовий, 9%) – 60 мл
  • Олія – 120 мл
  • Часник – 3 зубчики
  • Перець чорний (горошком) – 10 шт.
  • Цукор – 2 ч. л.
  • Сіль – 1 ч. л.
  • Лаврове листя – 4 шт.

Спосіб приготування

  1. Печериці помити, великі печериці розрізати на 4 частини, середні – навпіл, дрібні можна залишити цілими.
  2. У каструльці, де варитимете гриби, приготувати маринад – змішати оцет, олію, цукор, сіль, додати перець горошком і лаврове листя.
  3. Покласти в маринад гриби і видавити через прес часник.
  4. Довести до кипіння і варити, помішуючи, 5 хвилин.
  5. Перекласти гриби в баночку, остудити і прибрати в холодильник на 4 години.

Мариновані печериці з перцем чилі

Мариновані печериці печериці з перцем чилі
Мариновані печериці печериці з перцем чилі

Інгредієнти

  • Печериці – 500 г
  • Часник – 2-3 зубчики
  • Петрушка – 1/2 пучка
  • Оливкова олія – 4 ст. л + трохи для обсмажування
  • Винний оцет (білий або червоний) – 3 ст. л.
  • Сіль за смаком
  • Цукор – за бажанням
  • Перець-чилі (пластівці) – щіпка

Спосіб приготування

  1. Розігріти сковороду на максимальному вогні, влити трохи олії. Додавати невеликими порціями дрібні гриби і смажити їх 1-2 хвилини.
  2. Поки гриби обсмажуються, нарізати зелень і часник.
  3. Готові гриби скласти в миску. Відправити туди оливкову олію, оцет і сіль, за бажанням додати трохи цукру.
  4. До грибів додати зелень, часник і сушені пластівці перцю чилі.
  5. Перемішати, накрити і залишити маринуватися мінімум на 1 годину, час від часу перемішуючи.
  6. За 1-2 години пересипати гриби в банки і поставити в холодильник.

З відео дізнаєтеся, як швидко замаринувати огірки і рецепт салату з них.

Тут дізнаєтеся, як зробити смачними і ароматними найпрісніші овочі.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти