Головна Сьогодні

Як заготувати маринований перець на зиму: ТОП-5 рецептів

Найкращі рецепти приготування маринованого перцю

Перець, замаринований на зиму, можна подавати як окрему закуску або використовувати для приготування м'ясних чи овочевих страв. Перці для заготовок мають бути стиглі, м'ясисті, без будь-яких пошкоджень.

Маринувати на зиму можна як болгарський перець, так і солодкий, гіркий і гострий – все залежить від ваших уподобань. Краще вибирати плоди зеленого або червоного кольору – їхня структура найкраще підходить.

Перець болгарський маринований

Інгредієнти:

  • 5 кг болгарського перцю
  • 0,5 л води
  • 200 г цукру
  • 200 мл оцту
  • 200 мл соняшникової олії
  • 3 ст. л солі
  • Часник
  • Зелень петрушки

Спосіб приготування:

  1. У підігрітій воді розчиніть цукор, сіль. Доведіть все до кипіння. Додайте олію та оцет.
  2. Болгарський перець промийте, почистіть і розріжте на чотири частини.
  3. У маринад, що кипить, частинами додавайте болгарський перець і гострий, почекайте 7-8 хвилин і розкладіть в попередньо стерилізовані банки, перекладаючи нарізаним часником і зеленню петрушки.
  4. Закрийте банки, переверніть і дайте їм охолонути.

Перец на зиму маринований
Перец на зиму маринований
Фото: Depositphotos

Маринований червоний перець

Інгредієнти:

  • Перець болгарський – 8 кг
  • Цукор – 400 г
  • Сіль – 4 ст. ложки
  • Оцет 9% – 400 мл
  • Олія соняшникова – 400 г
  • Лавровий лист – 4-5 шт.
  • Гвоздика – 4-5 шт.
  • Перець чорний горошком – 12 шт.
  • Перець запашний – 4-5 шт.
  • Вода – 2 л

Дивіться відео, як приготувати заготовку на зиму з помідорів:

Спосіб приготування:

  1. З перцю видалити насіння, порізати плоди на четвертинки.
  2. Приготувати маринад: у воду додати цукор, сіль, олію і спеції, прокип'ятити 4-5 хвилин, потім влити оцет.
  3. Підготовлені скибочки бланшувати в окропі 1,5-2 хвилини і відразу перемістити (шумівкою або друшляком) в маринад, що кипить.
  4. Готувати 4-5 хвилин на маленькому вогні, швидко перекласти в стерилізовані банки. Закатати прокип'яченими кришками.

Маринований перець
Маринований перець
Фото: Depositphotos

Маринований солодкий перець

Інгредієнти:

  • 3 кг солодкого м'ясистого перцю різного кольору
  • 250 мл оцту 9%
  • 1 склянка цукру
  • 4 ст. л. крупної солі
  • Жменя гвоздики
  • 400 мл олії

Спосіб приготування:

  1. Солодкий перець помити, видалити серцевину і насіння. Нарізати кружечками або смужками.
  2. У каструлі змішати олію, цукор, сіль і оцет. Довести до кипіння і відразу ж додати нарізаний перець. Ще раз довести до кипіння і варити 10 хвилин.
  3. Простерилізувати банки і кришки. На дно кожної банки покласти 2-3 бутони гвоздики. Щільно наповнити гарячим перцем і залити маринадом. Має вийти 4 банки по 700 мл.
  4. Банки відразу ж закатати, перевернути догори дном і накрити рушниками. Залишити до повного охолодження.

Гіркий перець маринований

Інгредієнти:

  • 2 кг гіркого перцю
  • 1 л води
  • 1 ст. л. солі
  • 2 ч. л. меду
  • 1-3 ст. л. бальзамічного оцту
  • Свіжа або суха зелень петрушки, кропу, кінзи
  • 3-5 горошин запашного перцю
  • Корінь хрону
  • 2 зубчики часнику

Спосіб приготування:

  1. Перець промийте, наколіть і складіть в стерильну банку. Залийте окропом і залиште на якийсь час.
  2. Воду злийте і повторіть цю процедуру ще 3-4 рази.
  3. Приготуйте маринад: закип'ятіть воду, додайте сіль, оцет, мед і зелень.
  4. Гарячим маринадом залийте підготовлений перець, додайте спеції.
  5. Витримайте заготовку протягом 1-2 діб, а потім приберіть в холодильник.

Маринований гострий перец
Маринований гострий перец
Фото: Depositphotos

Перець чилі маринований

Інгредієнти:

  • Перець гострий – 0,3 кг
  • Часник
  • Кріп (зонтики)
  • Хрін
  • Оцет 70%
  • Сіль
  • Цукор
  • Вода

Спосіб приготування:

  1. Всі овочі помити, почистити. Банки простерилізувати.
  2. На дно банки викласти шматочок хрону, кріп 1 зонтик, 1 зубчик часнику. Покласти в банку перець.
  3. Залити окропом, накрити кришкою. Дати постояти 10-15 хвилин, злити. Повторити цей крок.
  4. Залити маринадом: на 1 л води 1 столова ложка солі без гірки, 2 столові ложки цукру (з невеликою гіркою). Закип'ятити і залити в банки. Додати 0,5 ч. л. оцту і закрити кришкою.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами маринованих баклажанів. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом фаршированого перцю з м'ясом і рисом.

Всі подробиці в спецтемі Заготовки на зиму: покрокові рецепти

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Читайте Segodnya.ua у Google News
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти