I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати справжнє італійське ризото: ТОП-5 рецептів

Рецепти ризото з фото

Ризото – одна з найпопулярніших страв в Північній Італії, чимось схожа на плов. Вона готується з рису з м'ясним, овочевим або рибним бульйоном.

Читайте також:

Реклама

Справжнє ризото можна приготувати тільки з певних сортів рису. Найкраще підійдуть італійські: арборіо, карнаролі і віалоне нано. Вони надають страві необхідну текстуру і не розварюються, вбираючи велику кількість вологи.

Ризото з кроликом від Юлії Висоцької

Ризото з кроликом
Ризото з кроликом

Час приготування:

Реклама
  • 2 години

Інгредієнти:

  • 400 г м'яса кролика без кісток
  • 250 г рису арборіо
  • 2 помідори
  • 2 ріпчасті цибулі
  • 2 стебла селери
  • 1 морква
  • 1 головка молодого часнику
  • 15 оливок без кісточок
  • 70 г сала
  • 6 гілочок розмарину
  • 100 мл сухого червоного вина
  • 3 ст. л. оливкового масла
  • 3 горошини запашного перцю
  • 1 лавровий лист
  • 1/4 ч. л. меленого перцю
  • 1 1/2 ч.л. морської солі

Спосіб приготування:

  1. Часник, моркву і цибулину почистити і крупно нарізати. Один стебло селери розрізати на кілька частин.
  2. Помістити підготовлені овочі в каструлю, додати лавровий лист, запашний перець і 1/2 ч. ложки солі, залити все водою і зварити бульйон.
  3. Сало тонко нарізати. Решту цибулю і селеру подрібнити.
  4. У важкій і глибокій сковороді розігріти оливкову олію і обсмажити сало. Коли сало зазолотиться, додати цибулю і селеру і смажити на невеликому вогні.
  5. М'ясо кролика вимити, просушити, нарізати невеликими шматочками, приблизно 5х5 см, і відправити в сковороду.
  6. Помідори натерти на тертці. Додати їх в сковороду з половиною розмарину і вином. Накрити кришкою і тушкувати на повільному вогні близько 40 хвилин (до готовності кролика). Якщо рідина википатиме, влити трохи вина або бульйону.
  7. Насипати в сковороду рис і оливки. Коли рис вбере соус, почати додавати бульйон. Постійно помішувати і стежити за тим, щоб рідини було не надто багато – рис не повинен плавати в бульйоні. Посолити і поперчити, готувати ризото 18-20 хвилин.
  8. Додати в готове ризото трохи оливкового масла, посипати розмарином.

Ризото з білими грибами і шпинатом

Грибне ризото
Грибне ризото

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти:

  • 400 г білих грибів
  • 300 г рису арборіо або карнаролі
  • 1 цибулина
  • 1 пучок шпинату
  • 1 зубчик часнику
  • 1 л бульйону
  • 150 мл білого сухого вина
  • 3 ст.л. тертого пармезану
  • 2 ст.л. вершкового масла
  • Дрібка солі

Спосіб приготування:

  1. Заморожені білі гриби приготуйте за інструкцією на упаковці, потім наріжте на шматочки.
  2. Цибулю очистіть і дрібно порубати. У шпинату видаліть стебла, листя дрібно наріжте і бланшуйте дві хвилини в гарячій воді, відкиньте на друшляк.
  3. У глибокій сковороді розігрійте столову ложку вершкового масла на середньому вогні і обсмажте розчавлений зубчик часнику хвилину, видаліть його.
  4. Викладіть на сковороду цибулю і смажте три хвилини до прозорості, не допускаючи пригорання. Додайте гриби, посоліть, смажте дві хвилини.
  5. Рис викладіть до грибів, перемішайте і готуйте три хвилини. Влийте вино і дайте йому випаруватися майже повністю.
  6. Підігрійте бульйон і порціями (по одному ополоник) додавайте в рис, даючи вбратися, постійно помішуючи. Варіть так рис 20 хвилин на повільному вогні, помішуючи.
  7. У готовий рис додайте бланширує шпинат, вершкове масло і тертий сир, перемішайте, готуйте хвилину і вимкніть вогонь.

Ризото з гарбузом без вершків

Гарбузове ризото
Гарбузове ризото

Час приготування:

  • 1 година

Інгредієнти: ⠀

  • 300 г гарбуза
  • 100 г рису
  • 1 цибулина
  • 1 зубок часнику
  • Кілька гілочок петрушки
  • 50 г вершкового масла
  • 50 г пармезану ⠀
  • 0,5 л м'ясного або овочевого бульйону ⠀
  • 2 ст. л. олії
  • Сіль за смаком ⠀

Спосіб приготування:

  1. Гарбуз помити, очистити від шкірки і насіння і нарізати дрібними кубиками. ⠀
  2. Цибуля, часник і зелень дрібно порізати, пасерувати цибулю на рослинній олії, потім додати гарбуз і обсмажити її, помішувати, 10-15 хвилин до м'якості. ⠀
  3. На сковороді розігріти вершкове масло, всипати туди промитий рис і прогріти його дві-три хвилини.
  4. Невеликими частинами додавати в рис гарячий бульйон, готувати 15-20 хвилин. ⠀
  5. Перекласти в сковороду з рисом обсмажену гарбуз, часник, зелень, перемішати і пару хвилин потомити на повільному вогні.
  6. Посипати тертим сиром, накрити кришкою і залишити настоятися 10-15 хвилин. ⠀

Ризото з морепродуктами

Ризото з вершками і морепродуктами
Ризото з вершками і морепродуктами

Час приготування:

  • 30 хвилин

Інгредієнти:

  • 200 г рису арборіо
  • 400 г суміші морепродуктів
  • 700 мл овочевого бульйону
  • 200 мл вершків
  • 3 шт. цибулі-шалот
  • Сіль, мелений перець
  • 100 мл білого вина

Спосіб приготування:

  1. Розігріти сковороду з олією, і пасерувати цибулю до прозорості.
  2. Додати промитий рис, злегка обсмажити. Влити біле вино і готувати до випаровування рідини.
  3. Потім невеликими порціями вливати бульйон, часто помішуючи. Нову порцію додавати, тільки коли попередня випарується.
  4. Влити вершки, промиті морепродукти, посолити і готувати ще три-п'ять хвилин. Готове ризото повинно нагадувати дуже густий суп.
  5. Подавати ризото гарячим, посипавши свіжою зеленню.

Різотто з яловичиною та овочами

Ризото з овочами
Ризото з овочами

Час приготування:

  • 40 хвилин

Інгредієнти:

  • 2 зубчики часнику
  • 1 ст. л. суміші нарізаних свіжих трав
  • 1 ріпчаста цибуля
  • 20 г оливкової олії
  • 1 бульйонний кубик
  • 1 морква
  • 1 цукіні
  • 1/2 червоного перцю
  • 500 г тонкої яловичої вирізки, нарізаної кубиками по 1 см
  • 1 банка нарізаних кубиками помідорів
  • 2 ст. л. томатної пасти
  • 200 г рису арборіо
  • 500-750 мл води
  • Сіль, перець
  • Пармезан

Спосіб приготування:

  1. Доведіть воду до кипіння і розчиніть в ній бульйонний кубик.
  2. Наріжте дрібними кубиками цибулю, часник, морква, стручковий перець і цукіні.
  3. Нагрійте оливкову олію на середньому вогні у великій сковороді. Обсмажте цибулю і часник на сковороді до м'якості.
  4. Додайте моркву, перець і цукіні разом з усіма іншими інгредієнтами (крім бульйону і рису) і готуйте протягом декількох хвилин.
  5. Всипте промитий рис, перемішайте і готуйте ще хвилину.
  6. Влийте чашку бульйону і варіть до тих пір, поки рідина майже не вбереться, час від часу помішуючи.
  7. Продовжуйте помішувати і додавати по одній чашці бульйону за раз, поки вся рідина не вбереться і рис не стане м'яким.
  8. Подавайте ризото відразу після приготування, посипавши тертим пармезаном.

Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ризото з лисичками . "Сегодня" також ділилися рецептом ризото від Гордона Рамзі .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти