I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати справжній український борщ – рецепт традиційної страви

Рецепт наваристого борщу на свинячих реберцях

Борщ – традиційна українська страва, відома у всьому світі. Одним з основних інгредієнтів борщу є буряк, який надає йому інтенсивний червоний колір. Інші компоненти – картопля, морква, капуста, цибуля і м'ясо.

Наскільки борщ вийде смачним, в першу чергу залежить від дотримання вами послідовності закладки інгредієнтів. Розмір овочів в рецепті – середній.

Реклама

Борщ український класичний

Інгредієнти на 5 літрів:

  • вода – 5 л
  • свинячі ребра – 700 г
  • картопля – 5-6 шт.
  • буряк – 2-3 шт.
  • цибуля ріпчаста – 300 г (2-3 шт.)
  • морква – 300 г (2 шт.)
  • томатна паста – 3 ст.л.
  • помідор – 2 шт.
  • капуста білокачанна – 1/4 шт.
  • зелень
  • лимон
  • сіль, перець
  • цукор
  • сметана – за смаком

Рецепт приготування:

Реклама
  1. М'ясо миємо, кладемо в каструлю, заливаємо холодною водою і варимо не менше 1-2 годин, знімаючи періодично піну. Щоб бульйон був прозорим, не закривайте каструлю кришкою весь час до змішування з пасеруванням.
  2. Чистимо і ріжемо кубиками картоплю, додаємо її в каструлю після того, як зварилось м'ясо.
  3. Після закладки картоплі робимо пасеровка: нарізаємо дрібними кубиками сало, цибулю і моркву, пасеруємо все на сковороді до напівготовності.
  4. Окремо 7-10 хвилин пасеруємо нарізаний тонкою соломкою буряк.
  5. Бланшуємо помідор (обдаємо окропом і знімаємо шкірку), потім нарізаємо його дрібними кубиками.
  6. Помідор з томатною пастою додаємо до буряка і перемішуємо, туди ж кладемо часник, цукор, сіль і перець.
  7. Змішуємо всі попередні інгредієнти разом і тушкуємо 10-15 хвилин.
  8. Поки тушкується пасеровка, шаткуємо капусту і додаємо її до бульйону з картоплею і м'ясом.
  9. Коли капуста буде майже готова (вона вже не хрумтить), кладемо пасеровку в бульйон, доводимо до кипіння і тримаємо на маленькому вогні кілька хвилин. Якщо хочете, щоб борщ був дуже червоного кольору, – з одного невеликого буряка вичавіть сік і додайте перед тим, як знімати каструлю з вогню. Тоді ж можна додати і розім'яте в ступці сало з часником – для додаткового аромату.
  10. Сіль і перець додаємо в самому кінці. Даємо борщу настоятися від 1-2 годин до цілої ночі. Тоді він буде смачнішим. Перед подачею на стіл кладемо в тарілку свіжу зелень, сметану і шматочок лимона.

Напомним, раніше український борщ запропонували внести до списку культурної спадщини ЮНЕСКО. До того ж, борщ в Україні виявився дорожчим, ніж в Польщі. А вчені відкрили неймовірну властивість борщу

Дивіться відео про зіркових любителів українського борщу:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти