Дивовижний салат з грейпфрута з авокадо, полуницею, фетою і м'ятою. Влітку він ідеальний як гарнір або як легка основна страва.
Щоб зробити салат ситнішим, ви можете додати горох нут, зелену сочевицю, а також зелені овочі на кшталт огірка або горошку. Крім цього, фету можна замінити смаженим сиром тофу.
Салат з авокадо, полуниці і грейпфрута
Час приготування:
- 20 хвилин
Калорійність:
- 102 ккал на 100 г
Складові:
- 2 середніх червоних грейпфрути
- 1 велике авокадо
- 3 чашки руколи, шпинату або кале
- 4 великі полуниці, тонко нарізані
- 60 г фети або козячого сиру
- 1 гілочка м'яти
- 1 ст.л. білого оцту
- 1/2 ст.л. оливкової олії
- Сіль і перець
Спосіб приготування:
- Розділіть грейпфрути на сегменти, залишивши 2 столові ложки соку. Випийте сік, що залишився, або збережіть його для інших страв.
- Покладіть сегменти в велику салатницю. Авокадо очистіть, видаліть кісточку і наріжте. Додайте зелень, полуницю і сир в миску.
- Змішайте грейпфрутовий сік, оцет і олію в невеликій мисці або баночці з кришкою. Збийте або струсіть, щоб вийшла емульсія.
- Вилийте близько половини заправки на салат і перемішайте. Спробуйте, додайте більше заправки, якщо необхідно. Посипте сіллю і перцем, перемішайте.
Як подавати салат
Дайте салату настоятися кілька хвилин, потім подавайте разом зі свіжим багетом.
Дивіться відео, як приготувати гаспачо з полуницею:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як запекти грейпфрут на сніданок з сиром. Сьогодні.Lifestyle також писали, як зробити салат з грейпфрутом, куркою і картоплею.