Кабачкові оладки – популярна літня закуска. Для найпростішого варіанту досить натерти кабачки на тертці, змішати їх з борошном, яйцями і сіллю, а потім обсмажити на сковороді. Більш складні рецепти оладок з кабачків включають сир, часник і зелень.
Щоб приготувати по-справжньому смачні оладки, вам знадобляться молоді кабачки з тонкою шкіркою. Пам'ятайте, що кабачок – водянистий овоч, тому краще натирати його на середній або крупній тертці. Потім масу потрібно віджати, щоб прибрати зайвий сік. Так тісто для оладок не розпливеться при приготуванні, а у готової страви буде апетитна хрустка скоринка.
Оладки з кабачків: рецепт з сиром і часником
Складові:
- 1 середній кабачок
- 1 яйце
- 50 г натертого сиру
- 1 зубчик часнику
- 1 ст.л. борошна
- Cоль, перець
- Рослинна олія
Спосіб приготування:
- Кабачок помити, при необхідності очистити від шкірки і натерти на крупній тертці.
- Додати яйце, добре перемішати.
- Додати до кабачки натертий сир і подрібнений зубчик часнику, посолити і поперчити за смаком, всипати борошно, перемішати.
- Посмажити оладки на олії до рум'яної скоринки.
- Подавати кабачкові оладки разом з соусом із сметани і дрібно нарізаною зеленню.
Дивіться відео, як зробити холодну закуску з кабачків:
Кабачкові оладки: рецепт із зеленню і сиром
Складові:
- 2 невеликих молодих кабачка
- Сіль за смаком
- 3 невеликих яйця
- Сухий гранульований часник – за смаком
- Суміш мелених перців – за смаком
- Жменя рубаною петрушки
- 3 ст.л. борошна з гіркою
- 100 г дрібно натертого сиру (твердого або моцарели)
- Рослинна олія – для обсмажування
Спосіб приготування:
- Кабачки помити і натерти на крупній тертці. Посолити, перемішати і залишити на 5-10 хвилин. Ретельно віджати весь сік.
- Додати до кабачків яйця, часник, борошно і дрібно натертий сир. Добре перемішати.
- Розігріти сковороду з олією.
- Викладаючи тісто ложкою, посмажити кабачкові оладки на середньому вогні під кришкою до золотистої скоринки.
- Подавати оладки разом зі сметаною або натуральним йогуртом.
Оладки з кабачків по-турецьки: рецепт з фото
Складові:
- 800 г кабачків
- 2 цибулини
- 2 яйця
- 1 ч.л. розпушувача
- 0.5 склянки борошна
- 200 г бринзи або фети
- Пучок зелені (кріп, петрушка)
- Сіль
- Рослинна олія – для смаження
Для подачі:
- 1 стакан турецького йогурту
- 3 зубчики часнику
- Рубана зелень
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Кабачки помити і натерти на крупній тертці. Посолити і залишити на 20 хвилин, щоб вони пустили сік. Віджати від зайвої рідини.
- Додати до кабачків дрібно нарізану цибулю, рубану зелень і збиті виделкою яйця.
- Потім всипати раскрошенную бринзу і муку з розпушувачем. Ретельно перемішати.
- Розігріти сковороду з олією. Викласти тісто ложкою і смажити оладки до золотистого кольору.
- Готові кабачкові оладки викласти на тарілку, застелену паперовими рушниками, щоб вбрався зайвий жир.
- Для соусу змішати йогурт, пропущений через прес часник, подрібнену зелень і спеції.
- Подавати кабачкові оладки разом з йогуртовим соусом.
Як приготувати оладки з кабачків класичні
Складові:
- Кабачок (молодий) – 1 шт.
- Яйця – 2 шт.
- Борошно – 2 ст. л.
- Масло для смаження – за смаком
- Сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Кабачок добре промити і обсушити.
- Натерти на тертці (якщо кабачок вже не молодий, зняти шкірку).
- Додати яйця і сіль.
- Додасть борошно.
- Добре перемішати до однорідної консистенції.
- Викладати на сковороду з розігрітою олією за допомогою столової ложки невеликі коржі.
- Обсмажити з кожного боку до золотистого кольору, по 2 хвилини. Викласти на блюдо і подавати зі сметаною.
Кабачкові оладки солодкі
Складові:
- Борошно – 1,5 склянки
- Кабачок молодий – 1 шт.
- Яйце – 1 шт.
- Цукор – 2 ст.л.
- Молоко – 0,5 склянки
- Дрібка солі
- Розпушувач – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
- Збити яйце з цукром і сіллю.
- Додати молоко і натертий на дрібній тертці кабачок.
- Просіяти в тісто борошно з розпушувачем.
- Перемішати вінчиком і обсмажувати на сковороді з невеликою кількістю рослинної олії до золотистого кольору.
- Подавати разом зі сметаною або натуральним йогуртом.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати кабачковий торт з сиром . Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептами кабачкової ікри .