Солодкий рулет – дуже популярний десерт . Начинка для нього підійде будь-яка: збита солодка сметана, перетертий з цукром лимон, густий джем, варене згущене молоко.
Дивіться відео, як приготувати галетное печиво з ягодами:
Ми розповімо, як спекти рулет з сметанного тіста з горіхами, медом і корицею. Він готується дуже просто і швидко.
Горіховий рулет в духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 284 ккал
Інгредієнти:
Для тесту:
- 2 склянки борошна
- 4 ст. л. густої сметани
- 50-100 г вершкового масла або маргарину
- 1/2 склянки цукру
- 1 яйце
- 1/4 ч. л. солі
- 1/4 ч. л. соди
Для начинки:
- 1 стакан волоських горіхів
- 1/2 склянки цукру
- 2 ст. л. меду
- 1/8 ч. л. кориці
Спосіб приготування:
- З'єднати всі інгредієнти для тіста і замісити тісто.
- Розкачати тісто в пласт, залишаючи один край трохи товстішим за інший.
- Тонкий край пласта змастити медом і посипати цукром і подрібненими горіхами. Інший край змастити яйцем.
- Загорнути пласт в рулет, починаючи з тонкого краю, після чого помістити рулет на деко, змащене маслом, зверху змастити яйцем.
- Проколоти в деяких місцях рулет паличкою, щоб він не тріскався.
- Випікати рулет в добре розігрітій духовці до готовності.
Як подавати горіховий рулет
Рулет потрібно остудити і за бажанням прикрасити – цукровою пудрою, кремом або глазур'ю. Десерт також можна посипати кокосовою стружкою або колотими горіхами.
Нагадаємо, раніше ми писали, як спекти штрудель з сиром і яблуками .