Домашній лимонад з полуницею і м'ятою – ідеальний напій для літа. Його кисло-солодкий смак відмінно втамовує спрагу.
Для приготування лимонаду підійдуть як свіжі, так і заморожені ягоди. Кількість цукру можна регулювати на свій смак, вона залежить від того, наскільки солодка або кисла вам попалася полуниця.
Лимонад з полуницею і м'ятою
Час приготування:
- 30 хвилин + час на охолодження
Калорійність:
- 120 ккал на 100 г
Складові:
- 350 г полуниці
- 1 лимон або лайм
- Невеликий пучок м'яти
- 5 ст.л. цукру
- Щіпка ваніліну
- 1.5 л води
Спосіб приготування:
- Половину ягід подрібнити у блендері, а ту, що залишилися – розрізати навпіл.
- Лимон нарізати кружальцями завтовшки 5 мм.
- Скласти в каструлю полуничне пюре, половинки ягід, нарізаний лимон, ванілін і листочки м'яти.
- Залити цукор 200 мл води і, помішуючи, довести до кипіння, щоб він повністю розчинився. Закип'ячений сироп зняти з вогню і влити до підготовлених ягід з лимоном.
- Накрити кришкою і залишити настоюватися на 20 хвилин.
- Потім ягоди з сиропом залити холодною водою, що залишилася, і прибрати в холодильник на 2-3 години.
Як подавати напій
Подавати полуничний лимонад з льодом, прикрасивши листочками м'яти і скибочками лимона.
Дивіться відео, як зробити незвичайний домашній лимонад:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом персикового лимонаду.