Печінковий торт за класичним рецептом передбачає використання яловичої печінки, хоча багатьом подобається свиняча або куряча. Щоб домогтися більшої м'якості і прибрати специфічний запах, печінку радять попередньо вимочити в холодному молоці.
Дивіться відео, як зробити печінковий паштет:
Ми пропонуємо рецепт печінкового торта зі смаженими грибами, часниковим майонезом і плавленим сиром. Для декору можна використовувати варені і натерті яйця, а також подрібнену зелень і зерна граната.
Печінковий торт з печерицями
Час приготування:
- 1 годину
Калорійність:
- 370 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 1 кг свинячої печінки
- 4 яйця
- 100 мл молока
- Сіль, перець
- 60 г борошна
- Олія соняшникова – для смаження
- 400 г печериць
- 2 цибулини
- 2 моркви
- 2 плавлених сирка
- 100 г майонезу
- 5 зубчиків часнику
Спосіб приготування:
- Печінку і одну цибулину пропустити через м'ясорубку, додати два яйця, молоко, борошно, посолити і перемішати.
- З готової суміші спекти тонкі млинці. Для цього потрібно викладати на сковороду по п'ять столових ложок суміші і випікати з двох сторін.
- Подрібнити цибулю, що залишилася, і обсмажити в олії. Додати моркву і обсмажити. Приправити до смаку, зняти з вогню і остудити.
- У майонез додати пропущений через прес часник і порубаний кріп, перемішати і дати настоятися 10 хвилин.
- Зібрати торт. Перший і другий млинчики намазати грибною начинкою і часниковим майонезом. Третій млинець намазати плавленим сиром і часниковим майонезом. Далі потрібно чергувати два млинчика з грибною начинкою, а один – з сирною.
- Верхній шар намазати сиром і майонезом, посипати натертим вареними яйцями і кропом. Поставити просочуватися в холодильник мінімум на годину.
Корисна порада
Щоб печінковий торт був смачнішим, використовуйте майонез домашнього приготування .
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати печінковий торт з курячої печінки.