Піца – одна з найпопулярніших страв італійської кухні. Цей коржик з начинкою навіть став своєрідним кулінарним символом країни.
Дивіться відео, як приготувати смачну домашню піцу:
Домашня піца не вимагає особливих вмінь і тривалої підготовки, а начинку для неї можна зробити з різних продуктів. Ми радимо приготувати осінню піцу з начинкою зі смажених лисичок, цибулі та козячого сиру.
Піца з лисичками і сиром
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
Для тіста:
- 190 г борошна
- 150 мл води
- 2,5 г сухих дріжджів (1/2 ч.л.)
- 1/2 ч.л. солі
- Оливкова олія
Для начинки:
- 250 г лисичок
- 30 г козячого сиру
- 1 цибулина
- Невеликий пучок петрушки
- Кілька гілочок чебрецю
- Оливкова олія
- Сіль перець
Спосіб приготування:
- Змішати борошно з сіллю і дріжджами. Влити теплу воду і додати трохи оливкового масла (1-2 ст.л.). Замісити тісто, добре вимісити, накрити серветкою і залишити в теплому місці приблизно на 1 годину.
- Цибулю очистити, нарізати і обсмажити на оливковій олії. Нарізати лисички і додати їх до цибулі. Обсмажувати разом кілька хвилин.
- Тісто розтягнути руками, щоб вийшло коло. Викласти цибулю і лисички. Посипати чебрецем, сіллю і перцем. Додати раскрошенную козячий сир і скропити оливковою олією.
- Випікати в духовці при 220-240º С до повної готовності (близько 15 хвилин).
- Посипати піцу з лисичками дрібно нарізаною петрушкою.
Секрети приготування піци з грибами
- Плюс лисичок в тому, що вони ніколи не бувають червивими, тому їх не треба перед приготуванням вимочувати в солоній воді. Крім цього, вони менше всіх інших грибів накопичують шкідливі для людини речовини, і тому їх не потрібно відварювати перед смаженням.
- Замість лисичок можна взяти шампіньйони, гливи або білі гриби, а замість петрушки – кріп або зелену цибулю.
- Обов'язково використовуйте козячий сир – він додасть піці з грибами приголомшливий смак і аромат.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати мариновані опеньки на зиму. "Сьогодні" також ділились рецептом грибного паштету з овочами.
Читайте також: