Ароматна яблучна запіканка з пластівцями – відмінний сніданок вихідного дня. Вона не вимагає особливої вправності, умінь і досвіду. Така запіканка обов'язково стане улюбленою випічкою в вашому домі.
Готувати страву можна з будь-якого сорту яблук, додаючи трохи кориці або ванілі для більш яскравого аромату.
Яблучна запіканка в духовці
Час приготування:
- 45 хвилин
Калорійність:
- 172 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 4 яблука
- 4 ст.л пластівців "П'ять злаків"
- 90 г вершкового масла
- 4 курячих яйця
- 5 ст.л цукрової пудри + для посипання
- 250 мл молока
- 0,5 ч.л кориці
Спосіб приготування:
- Яблука помити, видалити серцевину і нарізати м'якоть тонкими скибочками.
- У сотейнику розтопити вершкове масло, додати яблука і тушкувати близько 10 хвилин.
- Подрібнити пластівці в кавомолці або за допомогою блендера. Пересипати їх в миску, додати яйця, цукрову пудру, сіль, корицю і ретельно перемішати з допомогою вінчика. Потім, не припиняючи мішати, влити молоко.
- Жароміцну форму змастити маслом, викласти тушковані яблука і залити їх тістом.
- Запікати в розігрітій до 180 °С духовці протягом 25-30 хвилин.
- Посипати просіяною цукровою пудрою і подавати.
Як подавати запіканку
Яблучна запіканка хороша як в теплом, так і в холодному вигляді. Її можна доповнити кулькою вершкового морозива.
Дивіться відео, як спекти солодкий яблучний хліб:
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати солоне сирне печиво . "Сьогодні" також ділилися рецептом сирної запіканки з вермішеллю .