Різдвяний піст 2018 року розпочнеться 28 листопада і триватиме до 6 січня. У цей період віруючі не їдять м'ясо, молоко і яйця. Але якщо ви не можете уявити своє життя без солодкої випічки, приготуйте пиріжки з яблуками за нашим рецептом. Вони абсолютно пісні, але при цьому м'які і дуже смачні.
Пісні пиріжки з яблуками
Інгредієнти:
Для опари:
- 125 г води
- 200 г борошна
- 1/4 ч.л. сухих дріжджів
Для тіста:
- опара
- 400 г просіяного борошна
- 190 мл води
- 100 мл рослинної олії
- 1,5 ч.л. солі
- 1,5 ст.л. цукру
- 1 ч.л. сухих дріжджів
- трохи міцного солодкого чаю
Для начинки:
- 3 середніх яблука
- 2 ст.л. цукру
- 1,5 ч.л. крохмалю
- 1 ч.л. кориці
- лимонний сік
Рецепт приготування:
- Змішайте всі інгредієнти для опари, накрийте харчовою плівкою і залиште на 10 годин.
- Приготуйте тісто: шматочками відправте опару в воду, додайте всі інші інгредієнти і замісити гладке тісто, що не липне до рук. Залиште його 1-1,5 години. Коли тісто підійде, скачайте його в кулю і залиште, поки ще раз не збільшиться в об'ємі.
- Очищені яблука наріжте кубиками, змішайте їх з крохмалем, лимонним соком, корицею і цукром.
- Розігрійте духовку до 200 градусів.
- Розділіть тісто на невеликі шматочки (близько 20 штук) і зробіть з них коржики. Покладіть всередину начинку і защипайте краї.
- Покладіть пиріжки на застелений пергаментом деко швом вниз, дайте розстоятися протягом 20 хвилин. Змастіть солодким чорним чаєм.
- Відправте пиріжки до духовки і печіть близько 20 хвилин, поки вони не підрум'яняться.
- Готові пиріжки перекладіть на тарілку і накрийте чистим рушником.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати ідеальне тісто для пельменів. Крім цього, сайт "Сегодня" ділився рецептами прісного і дріжджового листкового тіста.
Дивіться відео, чому начинка покупних пиріжків може бути небезпечною для здоров'я: