М'ясний рулет з беконом і яйцем – проста в приготуванні, але дуже ефектна страва, яке прикрасить будь-який святковий стіл. Фарш для нього можна використовувати яловичий або змішаний, а бекон замінити прошутто.
Краще доповнення до м'ясного рулету – салат зі свіжих овочів і картопля. З соусів підійдуть кетчуп і гірчичний.
М'ясний рулет в духовці
Час приготування:
- 1 година 20 хвилин
Калорійність:
- 193 ккал на 100 г
Складові:
- 250 г хліба для сендвічів, нарізаного
- 1 кг яловичого фаршу
- 5 варених яєць
- 1 сире яйце
- 3 ч.л. без гірки солі
- 3 зубчики часнику
- 2 ч.л. естрагону
- 1 ч.л. паприки
- 1 ч.л. меленого перцю
- 1 цибулина
- 2 солодких перці
- 2 моркви, очищені і нарізані на шматочки
- 4-6 ст.л. оливкової олії
- 14 скибочок бекону
Спосіб приготування:
- Розігрійте духовку до 180 ° С.
- В кухонний комбайн складіть скибочки хліба, 1 зубчик часнику, ложку естрагону, паприку, мелений перець і 2 столові ложки оливкової олії. Збивайте, поки ви не отримаєте суміш, яка нагадує грубі сухарі.
- Викладіть на деко і запікайте протягом 10 хвилин, поки не стане золотистою і хрусткою. Дістаньте з духовки. Залиште піч ввімкненою.
- Відваріть яйця круто, остудіть і почистіть.
- У блендер додайте цибулю, червоний перець, 2 зубчики часнику і моркву. Подрібніть до отримання грубого пюре.
- Розігрійте в сковороді трохи олії і обсмажте овочі протягом декількох хвилин, поки вони не карамелізуются і їх обсяг не зменшиться на третину. Остудіть.
- Покладіть м'ясний фарш в миску. Додайте хлібну суміш, тушковані овочі, сіль і додатковий естрагон. Збийте виделкою і додайте сире яйце. Перемішайте до отримання однорідної маси.
- Викладіть скибочки бекону нахлистом на дно і з боків прямокутної форми.
- Покладіть половину м'ясної суміші поверх бекону, намагаючись не зрушити скибочки. Злегка утрамбуйте руками.
- Посипте варені яйця борошном і викладіть їх в ряд по центру.
- Розподіліть зверху м'ясний фарш і накрийте вільними краями бекону.
- Запікайте протягом 50 хвилин. Вийміть з духовки і переверніть рулет. Якщо вам подобається хрусткий бекон, ви можете повернути рулет в духовку, щоб він підрум'янився.
Як подавати м'ясний рулет
Дайте охолонути і подавайте з пюре або запеченою шматочками картоплею .
Дивіться відео, як вибрати м'ясний фарш:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом рулету з листкового тіста зі шпинатом і шинкою .