Яскравий, соковитий салат з редискою і огірком – це відмінне доповнення до весняного обіду або вечері. Всього 10 хвилин – і салат вже на вашому столі.
Вибираючи редис, пам'ятайте, що здоровий і корисний овоч має рівну і гладку шкірку, не повинен бути тріснутим. Якісний редис може бути тільки з гарною соковитою бадиллям.
Салат з редиски з майонезом
Час приготування:
- 10 хвилин
Калорійність:
- 103 ккал на 100 г
Складові:
- 1 пучок салатного листя
- 5-7 шт. редису
- 1-2 свіжих огірка
Для заправки:
- 1 ст.л. сметани
- 1 ст.л. майонезу
- Кілька гілочок кропу
- Кілька стебел зеленої цибулі
- Сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Салат помити, обсушити і порвати руками на невеликі шматочки.
- Редиску і огірок помити і зрізати кінчики. Порізати півкільцями.
- Кріп і зелена цибуля порубати.
- Змішати сметану і майонез в рівних кількостях, додати нарізану зелень.
- Салат посолити і заправити безпосередньо перед подачею.
На замітку
Щоб підвищити хрусткі властивості редиски, потримайте її кілька годин у воді з кубиками льоду. Заодно позбудетеся надлишку нітратів, якими "грішать" ранні парникові овочі.
Дивіться відео, як зробити салат з редиски з плавленим сиром:
Нагадаємо, раніше ми писали, як вибрати стиглу і соковиту редиску. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом сирної закуски з редискою і зеленню .