Не знаєте, як приготувати смачні сирники на сніданок ? В цьому немає нічого складного, головне – вибрати хороший сир. Він не повинен бути занадто вологим, щоб сирники не втратили форму при обсмажуванні.
Ми пропонуємо зробити пишні сирники з ваніллю та родзинками. Якщо ви не любите сушений виноград, замініть його в'яленою журавлиною або шматочками кураги.
Ванільні сирники з родзинками
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 240 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 450 г сиру
- 2 яйця
- 1/2 ч.л солі
- 3 ст.л цукру
- 1 ч.л ванільного цукру
- 100 г борошна
- 1 ч.л розпушувача
- 1/2 склянки темного родзинок
- Рослинна олія – для обсмажування
Спосіб приготування:
- Замочити в гарячій воді родзинки на 10 хвилин, промити холодною водою і віджати.
- Сир розім'яти виделкою. Додати яйця, сіль і цукор, ванільний цукор і родзинки. Перемішати.
- Змішати борошно з розпушувачем і просіяти в миску з сирною масою, перемішати.
- На робочу поверхню насипати приблизно третину склянки борошна.
- Руками сформувати з сирної маси круглі сирники і обваляти їх у борошні.
- Розігріти олію, зменшити вогонь до середнього і посмажити з двох боків до рум'яного кольору.
- Покласти сирники на паперовий рушник, щоб вбрався зайвий жир.
З чим подавати сирники
Готову страву можна доповнити сметаною, йогуртом, джемом, медом або згущеним молоком, а також свіжими фруктами і ягодами.
Дивіться відео, як приготувати дієтичні сирники:
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати справжній Львівський сирник. "Сьогодні" також ділилися рецептом бананових сирників.