Рататуй – це французька овочева страва, яка готується з баклажанів, кабачків або цукіні, помідорів і солодкого перцю. Його можна подавати як гарнір до запеченого м'яса, птиці або риби.
Класичний рататуй в духовці можна зробити ще ситнішим, якщо додати до нього тертий сир. У нашому рецепті використовується сулугуні, але ви можете взяти моцарелу для піци або будь-який інший твердий сир.
Рататуй з сиром в духовці
Час приготування:
- 1 година
Калорійність:
- 77 ккал на 100 г
Складові:
- 1 кабачок
- 1 баклажан
- 3 стиглих помідори
- 1 перець болгарський
- 100-150 г сулугуні або іншого сиру
- олія оливкова
- часник
- сіль
- перець
- чебрець.
Спосіб приготування:
- Зубчики часнику (кількість на ваш смак) очистити і пропустити через прес. Залити їх оливковою олією, приблизно 2 столовими ложками. Дати настоятися, щоб олія ввібрала в себе аромат часнику.
- Нарізати овочі кружальцями, посолити, поперчити і укласти у форму для запікання. Зверху покласти гілочку чебрецю. Скропити ароматною олією і поставити запікатися в розігріту до 220 °С духовку приблизно на 15 хвилин.
- Поки овочі запікаються, натерти на крупній тертці сир. Посипати рататуй і запікати ще 5-10 хвилин.
Як подавати рататуй
Дати трохи охолонути, розділити на порційні шматки. Подавати як самостійну страву або разом з м'ясом, рибою або птицею.
Дивіться відео, як приготувати фаршировані цукіні на грилі:
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом італійської запіканки з літніх овочів.