Рисовий пудинг готується з круглозернистого рису, змішаного з водою або молоком, іноді з додаванням інших інгредієнтів. Зазвичай його подають на сніданок або на десерт. В останньому випадку в страву додається підсолоджувач: цукор, мед, варення або згущене молоко.
Дивіться відео, як зварити смачну гарбузову кашу:
Рисовий пудинг на топленому молоці
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 111 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 70 г рису
- 500 мл топленого молока
- 150 г вершків для збивання 33-38%
- 1 ст.л. цукру
- Ягоди – за смаком
Спосіб приготування:
- Рис промити і висипати в каструлю. Влити молоко.
- Поставити на вогонь. Помішуючи, довести до кипіння. Зменшити вогонь до мінімуму і варити 40 хвилин. Час від часу помішуйте, інакше може підгоріти.
- В кінці додати цукор, перемішати і остудити. Поставити в холодильник і дати охолонути.
- Збити холодні вершки і додати в кашу, попередньо її розім'явши.
Як подавати пудинг
Розкласти по мисках, прикрасити кислими ягодами, шоколадною стружкою або меленою корицею.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом пудингу з насінням Чіа від Мирослави Ульянін. "Сьогодні" також розповідали, як правильно варити рис .