Салат "Гранатовий браслет" люблять за простоту приготування і ефектний вигляд. Його склад може бути практично будь-яким. Вам потрібно буде викласти інгредієнти шарами, змащуючи їх майонезом. Прикрашається салат гранатовими зернами.
Салат "Гранатовий браслет" з куркою
Час приготування:
- 2 години
Калорійність:
- 166 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 300 г відвареного курячого м'яса
- 300 г картоплі
- 150 г цибулі
- 300 г буряка
- 300 г моркви
- 1 великий гранат
- 50 г волоських горіхів
- Майонез і сіль – за смаком
Спосіб приготування:
- Відварити картоплю, моркву і буряк.
- Курку можна відварити або обсмажити разом з цибулею. Для цього дрібно порізати цибулю і нарізати шматочками куряче філе. Обсмажити цибулю до золотистого кольору, додати шматочки курки і посолити.
- Відварені овочі натерти на тертці, натерту буряк змішати з дрібно порубаними волоськими горіхами.
- Салат потрібно викласти шарами у формі кільця. Для цього в центр блюда слід поставити склянку і всі шари викласти навколо нього. Перший шар – картопля, його потрібно змастити майонезом. Потім викласти шар моркви, на нього – шар курки з цибулею, потім буряк. При цьому кожен шар потрібно змастити майонезом.
- Прикрасити салат гранатовими зернами і акуратно прибрати склянку.
Корисна порада
Щоб "Гранатовий браслет" вийшов по-справжньому смачним, приготуйте його за кілька годин до подачі і поставте просочуватися в холодильник.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами традиційних салатів на Новий рік . Крім цього, "Сегодня" писали, як приготувати салат олів'є від Юлії Висоцької .