Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати салат олів'є зі свіжими огірками на Новий рік

Ми пропонуємо більш легкі рецепти класичного новорічного салату

Олів'є зі свіжими огірками
Олів'є зі свіжими огірками
Фото: Depositphotos

Салат олів'є майже у всіх асоціюється з зимовими святами , І це не дивно, адже він досить важкий і ситний. Але його можна зробити більш дієтичним за рахунок додавання свіжих огірків. Крім цього, варену ковбасу варто замінити куркою, а консервований горошок – свіжим або замороженим. Деякі навіть роблять олів'є з рибою, креветками або кальмарами.

Дивіться відео про секрети приготування салату олів'є:

Всі інгредієнти для салату повинні бути охолодженими. Яйця, м'ясо і овочі рекомендується відварити заздалегідь, щоб вони повністю охололи. Для заправки слід використовувати якісний майонез. Найкраще приготувати майонез самостійно або ж купити готовий соус від перевіреного виробника.

Олів'є з вареною ковбасою і свіжими огірками

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • Картопля – 300 г
  • Варена ковбаса – 300 г
  • Яйця – 2 шт.
  • Свіжі огірки – 2 шт.
  • Майонез – 150 г
  • Консервований зелений горошок – 150 г
  • Зелена цибуля – 3 гілочки
  • Сіль – 0,5 ч.л.

Спосіб приготування:

  1. Нарізати варену картоплю невеликими кубиками. Картоплю краще зварити заздалегідь в мундирах, остудити, а потім використовувати для приготування салату. Важливо, щоб картопля не розварилася, а зберегла свою форму.
  2. Нарізати кубиками варену ковбасу.
  3. Потім нарізати зварені круто яйця.
  4. Нарізати кубиками свіжі огурци.По бажанням їх можна очистити від шкірки.
  5. Перемішати всі підготовлені і нарізані продукти в глибокій мисці. Посолити і заправити майонезом.
  6. Дати настоятися 15-20 хвилин в холодильнику

Рецепт олів'є зі свіжими огірками і куркою

Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 1.5 години

Інгредієнти:

  • Куряче філе (можна взяти філе стегон) – 2 шт.
  • Картопля – 3 шт.
  • Яйця – 3 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Свіжий зелений горошок – 250 г
  • Свіжі огірки – 3 шт.
  • Майонез – 250 г
  • Сіль, перець – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Відварити в шкірці картоплю і моркву, остудити і почистити.
  2. Зелений горошок відварити в підсоленій воді до м'якості.
  3. Яйця відварити круто, остудити і почистити.
  4. Куряче філе помити і відварити в підсоленій воді протягом 30-40 хвилин. Остудити.
  5. Всі інгредієнти нарізати кубиками.
  6. Додати зелений горошок і заправити майонезом. Посолити і поперчити за смаком і подати до столу.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептами салату олів'є від Даші Малахової . "Сьогодні" також писали, як приготувати салат "Цезар" з куркою .

Всі подробиці в спецтемі Новорічне меню: ідеї та рецепти страв

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів