Салат з консервованим тунцем – це ситне, смачне і корисне блюдо, багате білком. Він може стати повноцінним обідом або вечерею.
Кращий варіант для салату – тунець, консервований шматочками. У подрібненого тунця смак гірше. У маслі або в розсолі – орієнтуйтеся на свій смак.
Салат з тунцем і авокадо
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 80 г консервованого тунця
- 1 авокадо
- 7-9 оливок без кісточки
- 50 г шпинату або руколи
- 1 помідор
- 1 ст.л. оливкового масла
- Сік лимона
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Зелень промити і дати просохнути. За бажанням порвати руками на більш дрібні шматочки.
- Скласти в зручний салатник. Туди ж відправити шматочки тунця і помідора, потім кружечки оливок.
- В останню чергу приступити до авокадо, так як воно темніє при контакті з повітрям. Очистити шкірку, а м'якоть нарізати кубиком, скропити лимонним соком і викласти до інших компонентів.
- Заправити оливковою олією, посолити і поперчити за смаком. Перемішати.
Дивіться відео, як зробити конвертики з тунцем:
Салат з тунцем і огірком
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 100 г консервованого тунця
- 1-2 свіжих огірка
- 1 червона цибуля
- 1/4 ч.л. солі
- 1/2 ч.л. цукру
- 2 ст.л. оливкового масла
- 1 ст.л. винного оцту
- 1/2 шт. лимона
- Кілька гілочок петрушки
- 75 мл води
Спосіб приготування:
- Нарізати цибулю півкільцями, додати сіль, цукор, оцет і воду. Рідини повинно бути достатньо, щоб шматочки розташовувалися вільно. Перемішати. Залишити на 15-20 хвилин. Потім відкинути на сито і злити маринад.
- Викласти в миску, додати великі шматочки огірка. Тунець розтерти виделкою або поламати руками. Лимон з шкіркою і зелень дрібно порубати.
- Заправити оливковою олією, перемішати. У салат можна за бажанням додати нарізаний помідор і консервовану білу квасолю.
Салат з тунця з пекінською капустою
Час приготування:
- 15 хвилин
Складові:
- 100 г консервованого тунця
- 150 г пекінської капусти або латуку
- 140 г консервованої кукурудзи
- 1/2 шт. червоної цибулі
- Цибуля зелена
- 10-12 оливок
- 1 помідор
- 2 ст.л. оливкового масла
- 1 ч.л. французької гірчиці
- Сіль
Спосіб приготування:
- Кукурудзу відкинути на сито і добре струсити рідину. Викласти в салатник.
- Туди ж відправити нашатковану дрібно пекінську капусту, півкільця цибулі, нарізаний шматочками помідор, шматочки тунця з консервної банки, кружечки оливок і нарізану зелену цибулю.
- Викласти зернову гірчицю, заправити оливковою олією, посолити.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом французького салату з тунцем , а також писали, як зробити швидкий салат з тунцем і горошком .