Не знаєте, що приготувати на 14 лютого? Ми радимо зробити смачний і простий салат у вигляді серця, прикрасивши його в дусі Дня святого Валентина. Це допоможе створити святковий настрій без зайвих клопотів.
Дивіться відео, що подарувати на День закоханих:
Салат на День святого Валентина
Час приготування:
- 15 хвилин
Калорійність:
- 224 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 250 г вареного курячого філе
- 1 яблуко
- 150 г твердого сиру
- Червона ікра – для декору
- 150 г майонезу
Спосіб приготування:
- Підготувати всі інгредієнти: курячу грудку, сир і яблуко.
- Викласти продукти у вигляді серця: перший шар – відварна куряча грудка з майонезом.
- Другий шар – зелене яблуко без шкірки, порізане кубиками або натерте і заправлене майонезом.
- Третій шар – дрібно натертий сир, змащений майонезом.
- Прикрасити салат червоною ікрою.
Як приготувати ікру в домашніх умовах
Смачну "ікру" можна зробити з імбирно-морквяного фрешу з додаванням агару. Для цього видавіть сік з 400 г моркви і процідіть. На літр рідини додайте 10 г агар-агару.
Підігрійте суміш, постійно помішуючи. Додайте сіль і цукор за смаком. Коли маса почне загусати, зніміть з плити. Візьміть диспенсер або шприц і, набираючи суміш, капайте в холодну олію. Розмішайте "ікру" і процідіть через сито, щоб відокремити від масла.
Таке блюдо натуральне і корисне, правда, до рибного делікатесу воно не має ніякого відношення. Але для декору салату – в самий раз.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати сирну запіканку на День святого Валентина. "Сьогодні" також ділилися рецептом романтичного сніданку від Даші Малахової.