Велика кількість масла і цукру робить пісочне тісто розсипчастим, в зв'язку з чим воно і отримало свою назву. Іноді вживають французьке слово "сабле", яке теж походить від слова "пісок".
Дивіться відео, як приготувати сирне печиво:
Ми пропонуємо спекти легке і просте в приготуванні пісочне печиво, яке так приємно з'їсти разом з чаєм.
Пісочне печиво
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 502 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 0,5 склянки цукру
- 1 яйце
- 150 г м'якого маргарину або масла
- Дрібка солі
- 1/3 ч. л. соди
- 2,5 склянки борошна
Спосіб приготування:
- Цукор розтерти з яйцем, додати маргарин, сіль і соду, перемішати.
- Всипати просіяне борошно і замісити тісто.
- Готове тісто розкачати в пласт товщиною близько 1 см і вирізати печиво за допомогою чарки, склянки або формочок.
- Випікати в духовці, розігрітій до 180 °С, до золотистого кольору, остудити і посипати цукровою пудрою.
Секрети приготування пісочного тіста
- Загорнуте в плівку, тісто можна зберігати в холодильнику протягом тижня. У морозильній камері воно буде залишатися придатним протягом 3 місяців.
- Щоб приготувати шоколадне тісто, замініть 30 г борошна темним какао-порошком без цукру.
- Для горіхового тіста додайте в масляно-цукрову суміш півсклянки дрібно змолотих горіхів і 1-2 додаткові ложки цукру.
- У пісочне тісто можна додати ваніль, корицю, мускатний горіх, терту лимонну або апельсинову цедру.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати тертий пиріг з абрикосами . "Сьогодні" також ділилися рецептом пісочного пирога з сиром і чорницею .