I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати найсмачніші рогалики з джемом

Для начинки підійде будь-яке густе варення – малинове, апельсинове або абрикосове

Рогалики за цим рецептом виходять м'якими, з апетитною хрусткою скоринкою. Для начинки можна використовувати не тільки варення, а й шматочки шоколаду, подрібнені з цукром горіхи, нутеллу або консервовану вишню.

Рогалики з джемом

Реклама

Складові:

  • 400 г борошна
  • 110 г цукру
  • 55 г м'якого вершкового масла
  • 110 г сметани
  • 8 г соди (0,5 ст. л. без гірки)
  • 35 г рослинної олії
  • 1 яйце
  • дрібка солі
  • 200 г джему або конфітюру

Рецепт приготування:

  1. Просіваємо в глибоку миску борошно. Додаємо цукор, рослинну олію, сіль, яйце і повністю розм'якшене вершкове масло.
  2. Соду додаємо до сметани, добре перемішуємо, даємо постояти одну-дві хвилини і додаємо в тісто.
  3. Починаємо замішувати тісто в мисці, руками. Коли всі інгредієнти з'єднаються, викладаємо на стіл (борошном не присипати) і продовжуємо місити до однорідного стану. Тісто туге, тому знадобляться сили.
  4. Ділимо тісто на дві частини (кожна буде порцією на деко). Поки працюємо з однією частиною, інша спокійно лежить збоку. Розминаємо руками коржі і продовжуємо розгортати за допомогою качалки до тонкого млинця (товщиною в 3 мм).
  5. Змащуємо отримане коло начинкою, ретельно її розподіляючи і не зловживаючи кількістю біля країв, інакше в духовці почне витікати і підгорати.
  6. За допомогою ножа ділимо коло на 20 маленьких трикутників і кожен скручуємо в акуратний рогалик. Викладаємо їх на деко, застелене папером для випічки. Змащувати нічим не потрібно! Розміщуємо рогалики на деку хвостиком вниз, щоб не розкручувалися, і зберігаємо між ними місце.
  7. Відправляємо в духовку, розігріту до 180-190 °С. Випікаємо 20-25 хвилин. Стежимо, щоб рогалики підрум’янились, але не підгоріли.
  8. Поки випікається перша партія, займаємося другою частиною тіста. Можна використовувати іншу начинку для різноманітності.
  9. На той час, коли розберетеся з другою порцією тесту, перша вже буде готова. Одне деко дістаємо з духовки, інше в духовку відправляємо.
  10. Даємо рогаликам відпочити на деку пару хвилин, присипаємо цукровою пудрою і викладаємо на якесь блюдо або тарілку. Їсти можна як відразу, так і в охолодженому вигляді.


Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати смачні рогалики з маком і горіхами. Сайт "Сегодня" також розповідав, як приготувати слойки з яблуками і сиром.

Реклама

Дивіться відео, як приготувати сіннабони з корицею:

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти