Ватрушки із сиром – рецепт, знайомий нам із самого дитинства. Це круглі, відкриті зверху коржі з начинкою. Найчастіше ватрушки готують, наповнюючи солодкою сирною масою, але зустрічаються і варіанти з варенням, повидлом і навіть картопляним пюре.
Дивіться відео, як спекти сіннабони на власній кухні:
Особливість цього рецепта ватрушек в тому, що тісто замішується на сметані без додавання дріжджів.
Рецепт ватрушок із сиром
Час приготування:
- 1.5 години
калорійність:
- 248 ккал на 100 г
Складові:
Для тіста:
- 400 г борошна
- 200 г сметани
- 100 г цукру
- 50 г маргарину
- 4 яйця
Для начинки:
- 200 г сиру
- 40 г цукрової пудри
- 1 яйце
- 20 г борошна
- 10 г ванільного цукру
Спосіб приготування:
- Для тіста просіяти борошно через сито. Додати цукор, сметану, яйця і в самому кінці – маргарин. Всі інгредієнти з'єднати в ємності і перемішати до однорідної консистенції. Загорнути тісто в плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин.
- Приготувати сирну начинку. У сир додати ванільний цукор і перемішати. Потім додати 2 ст. л. цукрової пудри, яйце та трохи борошна.
- З тіста зробити рівні кульки. Розкачати їх на припорошеному борошном столі. З країв до середини защипнути тісто. Змастити ватрушки яйцем. Викласти сирну начинку в середину кожної ватрушки.
- Поставити в духовку при температурі 200 °С на 30 хвилин. Готові ватрушки змастити вершковим маслом.
Секрети приготування ватрушок
- Щоб випічка вийшла рум'яною та пухкою, до тіста додається трохи маргарину.
- Готове тісто обов'язково потрібно загорнути в плівку і поставити в холодильник на 30 хвилин, а в цей час приготувати сирну начинку.
- Сир вийде особливо смачним, якщо додати до нього ванільний цукор, а для зв'язки – яйце.
- Щоб тісто не прилипало до столу, розгортаючи, не забувайте пропорошувати його борошном.
- А щоб ватрушки були рум'яними, їх обов'язково треба змастити яйцем, а відразу після випічки – вершковим маслом.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом королівській ватрушки із сиром, горіхами і вишнею. "Сьогодні" також писали, як зробити кошики із сиром і консервованими персиками.
Читайте також: