Цей яблучний пиріг дуже ніжний, дуже м'який і дуже смачний. Його можна подавати з кулькою морозива або зі збитими вершками, а можна і просто так до чаю.
Яблучний пиріг з ваніллю і корицею
Складові:
- 300 г борошна
- 300 г вершкового масла
- 250 г цукру
- 4 великих яблука
- 4 яєчних жовтки
- 5 яєчних білків
- 1 г сухих дріжджів
- ванілін
- кориця
- терта цедра одного лимона
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- Збити вершкове масло з цукром в пишну світлу масу. Додати жовтки, ванілін, корицю, дріжджі і цедру лимона. Збити все разом ще близько двох хвилин. Продовжуючи розмішувати, додати просіяне борошно.
- Білки збити до міцних піків. Поступово додати їх в тісто, акуратно перемішуючи.
- Яблука очистити від шкірки, м'якоть нарізати на тонкі шматочки.
- Викласти половину тіста в змащену маслом і присипану борошном форму. Зверху викласти половину яблук, знову шар тіста і ще один шар яблук. Змастити верхній шар вершковим маслом, посипати цукром і відправити в духовку при 170 градусах на 1 годину.
- Перед подачею охолодити і розрізати на порційні шматки.
Нагадаємо, раніше сайт "Сьогодні" писав, як приготувати пісний яблучний пиріг від Марти Стюарт. Також ми розповідали, як спекти мармуровий пиріг з яблуками та сиром.
Дивіться відео, як приготувати тарт Татен з яблуками за рецептом Олексія Суханова: