Шакшука – це страва з тушкованих овочів і яєць, яку подають на сніданок разом з хлібом або пітою. Вона дуже популярна в Ізраїлі, арабських країнах і Азербайджані.
Покроковий рецепт з відео від Григорія Германа, ведучого програми "Ранок з Україною" на телеканалі "Україна", дивіться нижче.
Шакшука від Григорія Германа
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 130 ккал на 100 г
Складові:
- 50 мл рослинної олії
- 1 банка консервованих томатів або 2 свіжих помідори
- 3 ст.л. томатної пасти
- 5 яєць
- 2 цибулини
- 4 шт. консервованого перцю
- 3 зубчики часнику
Суміш спецій:
- Мускатний горіх
- Паприка
- Копчена паприка
- Кумин
- Сіль
- Цукор
- Зелень
Спосіб приготування:
- Цибулю очистити і нарізати кубиками, обсмажити до прозорості на олії.
- Скибочки хліба натерти часником і підсушити на окремій сковороді.
- Додати до цибулі подрібнені томати, часник і болгарський перець. Потім додати томатну пасту і тушкувати до м'якості овочів. Всипати спеції за смаком і перемішати.
- Зробити в овочевій суміші поглиблення і розбити в них яйця. Накрити фольгою і залишити на 5 хвилин, щоб яйця схопилися.
Як подавати страву
Подавайте шакшуку разом з часниковими тостами.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати яєчню-бовтанку по-середземноморськи. Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати яєчні кекси з грибами і сиром.