I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати шакшуку: три рецепти східної яєчні з помідорами

Шакшука – страва з яєць і тушкованих овочів

Шакшука – типовий сніданок в Ізраїлі, Тунісі та Азербайджані. Цю страву готують з яєць, помідорів, гострого перцю, цибулі і приправ, а до столу подають разом з салатом, пітою або хумусом.

У кожному домі шакшука різна. Як правило, її готують з 10-12 яєць на великій сковороді – на всю сім'ю.

Реклама

Шакшука з фетою і гострим перцем

Шакшука з сиром
Шакшука з сиром

Час приготування:

  • 45 хвилин

Складові:

Реклама
  • 4 ст. л. олії
  • 1 велика цибулина
  • 4 солодких перці різних кольорів
  • 4 стиглих помідора або 400 мл консервованих різаних
  • Невеликий стручок зеленого гострого перцю
  • 1 ч. л. солодкого соусу чилі
  • Сіль
  • Цукор
  • Мелений чорний і червоний перець
  • 4 яйця
  • 100 г фети або бринзи
  • Нарізана свіжа зелень (петрушка або кінза)

Читайте також:

Спосіб приготування:

  1. Цибулю почистити і дрібно нарізати. Перець нарізати кубиками, гострий перець – тонкими кільцями.
  2. Помідори залити окропом, дати постояти кілька хвилин, зняти шкірку і нарізати кубиками.
  3. Розігріти сковороду з олією, обсмажити цибулю до м'якості. Додати дрібку цукру і нарізаний перець; смажити ще кілька хвилин. Потім покласти в сковороду помідори, соус чилі і тушкувати, час від часу помішуючи, близько 15 хвилин. Приправити до смаку і акуратно перемішати.
  4. Дерев'яною ложкою зробити виїмки в овочевій суміші і розбити в них яйця. Білки злегка вмішати в суміш; жовтки посолити і поперчити.
  5. Не перемішуючи, готувати ще 10 хвилин або до тих пір, поки яйця не будуть готові.
  6. Зняти з вогню, додати в сковороду нарізану кубиками або розкришену фету. Посипати шакшуку зеленню і відразу ж подавати.

Шакшука з баклажанами на сковороді

Шакшука з баклажанами на сковороді
Шакшука з баклажанами на сковороді

Реклама

Час приготування:

  • 1 година

Складові:

  • 1 баклажан
  • 2 шт. ріпчастої цибулі
  • 1 болгарський перець
  • 3 помідори
  • 3 зубчики часнику
  • 1 гострий перець
  • 2-3 яйця
  • Пряна зелень
  • Оливкова олія
  • Сіль, мелений чорний перець

Дивіться відео, як приготувати смачний омлет:

Спосіб приготування:

  1. Невеликий баклажан почистити від шкірки, нарізати соломкою, посолити і залишити на 30 хвилин.
  2. Потім добре віджати і обсмажити на великій сковороді в невеликій кількості оливкової олії до золотистого кольору.
  3. Ріпчасту цибулю почистити, нарізати півкільцями, додати до баклажанів і готувати до м'якості.
  4. Болгарський перець помити, очистити від насіння, нарізати соломкою і додати в сковорідку.
  5. Помідори ошпарити окропом, зняти з них шкірку. М'якоть нарізати невеликими кубиками, додати до овочів і тушкувати до випаровування рідини, постійно помішуючи.
  6. Часник почистити, дрібно порубати і додати в сковорідку.
  7. Гострий перець помити, розрізати уздовж, видалити насіння, потім тонко нарізати і додати до овочів, посолити, поперчити і перемішати.
  8. Ложкою зробити поглиблення в овочах до самого дна і акуратно вбити в них яйця. На мінімальному вогні довести яйця до готовності і зняти з вогню.
  9. Шакшуку подавати гарячою, щедро посипавши пряною зеленню.

Проста шакшука від ведучого Григорія Германа

Шакшука готується на сковороді
Шакшука готується на сковороді

Час приготування:

  • 30 хвилин

Складові:

  • 50 мл олії
  • 1 банка консервованих томатів або 2 свіжих помідора
  • 3 ст.л. томатної пасти
  • 5 яєць
  • 2 цибулини
  • 4 шт. консервованого перцю
  • 3 зубчики часнику

Суміш спецій:

  • Мускатний горіх
  • Паприка
  • Копчена паприка
  • Кумин
  • Сіль
  • Цукор
  • Зелень

Спосіб приготування:

  1. Цибулю очистити і нарізати кубиками, обсмажити до прозорості на олії.
  2. Скибочки хліба натерти часником і підсушити на окремій сковороді.
  3. Додати до цибулі подрібнені томати, часник і болгарський перець. Потім додати томатну пасту і тушкувати до м'якості овочів. Всипати спеції за смаком і перемішати.
  4. Зробити в овочевий суміші поглиблення і розбити в них яйця. Накрити фольгою і залишити на 5 хвилин, щоб яйця схопилися.
  5. Подавати шакшуку разом з часниковими тостами.

Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом лаваша з яйцем і сиром на сковороді . Сьогодні.Lifestyle також писали, як приготувати яєчні кекси з грибами і сиром .

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти