Звичну всім шарлотку з яблуками можна приготувати не тільки в духовці або в мультиварці, але і в мікрохвильовій печі. Бісквіти в мікрохвильовці виходять дуже пишними, білосніжними, і печуться швидко. Мабуть, єдиний недолік – вони стають сухуватими, якщо перетримати їх в печі.
Дивіться відео, як приготувати смачний яблучний кекс:
Цей рецепт шарлотки розрахований на мікрохвильовку потужністю 1000 Ватт. При меншій потужності вам може знадобитися більше часу на приготування.
Шарлотка яблучна в мікрохвильовці
Інгредієнти:
- 3 яблука
- 3 яйця
- 90 г цукру
- 90 г борошна
- 3 ст.л. цукру без гірки – для карамелі
- 30-50 г вершкового масла
Рецепт приготування:
- Візьміть керамічну або пірексову форму діаметром 23 см. Змащувати її не потрібно.
- Приготуйте карамель. Насипте цукор в форму, додайте ложку води, щоб тільки змочити цукор. Готуйте при максимальній потужності 4 хвилини, або поки цукор не розплавиться в коричневу карамель. На цьому етапі потрібно уважно стежити, щоб цукор не згорів.
- Вийміть форму з СВЧ, покладіть в неї шматочки масла і відставте в сторону.
- Приготуйте тісто, як для бісквіта. Для цього розділіть яйця на білки і жовтки. Збийте білки в піну. Додайте до білків 1/3 норми цукру і збийте ще, до блиску.
- Збийте жовтки з цукром, що залишився.
- Акуратно змішайте жовтки і білки ложкою. Додайте просіяне борошно, перемішайте, зачерпуючи тісто від краю і опускаючи в середину.
- Яблука поріжте четвертинками, видаліть насіння і наріжте шматочками в форму.
- Викладіть тісто зверху на яблука.
- Печіть 6-7 хвилин в режимі максимальної потужності. Тісто сильно підніметься, а коли дістанете форму – злегка опаде. Готовність можна перевірити сірником або зубочисткою, на них не повинно бути прилипання тіста.
- Залиште на 5 хвилин постояти. Проведіть ножем по краю форми. Поверхня бісквіта повинна підсохнути, також можна присипати її через дрібне сито цукровою пудрою.
- Переверніть шарлотку з яблуками на решітку і зніміть форму.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати шоколадний кекс в мікрохвильовці.