Шашлик зі свинини на шпажках – хороша ідея для літньої вечірки на свіжому повітрі. А якщо підведе погода, можна посмажити шашлик на електричному грилі або навіть на звичайній сковороді.
Якщо у вас немає кунжутної олії, замініть її оливковою або соняшниковою.
Шашлички зі свинини в азіатському стилі
Час приготування:
- 30 хвилин + час на маринування
Калорійність:
- 326 ккал на 100 г
Складові:
- 600 г свинячої вирізки
- 1 ст.л. меленої паприки
- 1-2 ст.л. соєвого соусу
- 1 ст.л. кунжутної олії
- 1 ч.л. меленого сушеного часнику
- Щіпка сушеного базиліка
- Мелений перець чилі – за смаком
- Щіпка цукру
Спосіб приготування:
- Свинину помийте, обсушіть і наріжте середніми кубиками.
- Змішайте в мисці всі інші інгредієнти.
- Покладіть в ємність м'ясо і добре перемішайте. Накрийте і поставте в холодильник мінімум на годину.
- Потім насадіть м'ясо на шампури або дерев'яні шпажки і обсмажте на грилі або сковороді.
З чим подавати шашлички
Можна доповнити свинячі шашлички рисом і овочами.
Дивіться відео про секрети смачного шашлику:
Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати кращий маринад для шашлику . Ми також ділилися рецептами шашлику на сковороді .