Якщо ви любитель шашликів, то цей рецепт обов'язково вас зацікавить. Мінеральна вода має нейтральний смак, який не змінює смакових якостей м'яса, як наприклад, маринад з оцтом або на основі вина.
Свинячий шашлик на мінералці
Інгредієнти:
- 1,5 свинячого ошийка
- 400 г цибулі
- 1 лимон
- 1 перець чилі
- 2 ст.л. рослинної олії
- 300 газованої води
- мелений чорний і червоний перець
- сухий орегано
- сіль
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Рецепт приготування:
- М'ясо помити, обсушити і нарізати середніми шматками.
- Цибулю почистити, половину нарізати кільцями товщиною 1 см.
- У велику миску натерти лук, що залишився, вичавити сік лимона і додати подрібнений перець чилі без насіння. Додати мінеральну воду, рослинну олію і спеції.
- Додати шматки м'яса і половинки вичавленого лимона. Перемішати, накрити кришкою і залишити маринуватися на 2 години при кімнатній температурі.
- Нанизати м'ясо на шампури, чергуючи з кільцями цибулі. Смажити над вугіллям до готовності м'яса, періодично перевертаючи.
Нагадаємо, раніше сайт "Сегодня" писав, як приготувати курячий шашлик з огірковим соусом. Ми також повідомляли, у скільки обійдеться пікнік із шашликом на природі. Крім цього, ми ділилися рецептами маринадів для шашлику.
Дивіться відео, як приготувати салат "Цезар" з куркою гриль: