"Як і всі фондани, цей готується дуже просто, а результат приголомшливий. Головне – не перетримайте! Кількість кави визначте на свій смак: що вам більше подобається – легкий аромат або відчутний присмак. Почніть з 2-3 ч.л. Каву візьміть пристойнішу, краще гранульовану", – радить Ніка Білоцерківська.
Шоколадно-кавовий фондан
Інгредієнти на 10 порцій:
Для фондана:
- Гіркий шоколад (від 70%) – 325 г
- Вершкове масло – 180 г
- Яйця – 6 шт.
- Жирні вершки (33%) – 75 мл
- Борошно – 55 г
- Розчинна кава
Для подачі:
- Жирні вершки (33%) – 100 мл
Рецепт приготування:
- Розігріти духовку до 200 ° С.
- Форми з фольги для маффінів змастити вершковим маслом.
- Шоколад з маслом розтопити на водяній бані. Не перегрівати.
- У шоколад додати трохи розчинної кави. Вмішати поступово просіяне борошно, потім потроху ввести туди яйця, збивати віночком. В кінці додати вершки, розмішати.
- Форми наповнити масою на три чверті, поставити на деко і відправити в духовку на 4-5 хвилин. Тістечка мають залишитися дуже вологими всередині.
- Подавати зі збитими вершками, тарілку посипати гранулами кави. Але ще смачніше з яким-небудь ягідним варенням або просто зі свіжими ягодами.
Для нотаток: готове тісто можна прибрати в холодильник, максимум на 4 дні. Так можна заздалегідь підготуватися до гостей. В такому випадку випікати треба 10-12 хвилин, тому що тісто холодне.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом фондана із сюрпризом від Асмік Гаспарян. Ми також ділилися рецептом тарта з апельсинами і шоколадом.
Дивіться відео, чому насправді горить шоколад: