Шоколадний торт – один з найпопулярніших десертів у світі. Ми радимо приготувати його зі збитими вершками, фруктами і шоколадною глазур'ю.
Дивіться відео, як вибрати якісні торти на замовлення:
Якщо у вас є дві форми однакового розміру – відмінно, так ви зможете спекти коржі одночасно.
Шоколадний торт з фруктами і глазур'ю
Час приготування:
- 2 години:
Калорійність:
- 371 ккал на 100 г
Інгредієнти:
- 3 ст.л. какао
- 200 г цукру
- 200 г вершкового масла
- 3 великих яйця
- 200 г борошна
- 1 ст.л. розпушувача
- Жменя мигдальних пластівців
Для начинки:
- 200 г вершків для збивання
- Жменя улюблених фруктів (найкраще підійдуть ківі, полуниця і банан)
Для глазурі:
- 100 г вершкового масла
- 100 г чорного шоколаду (не менше 70%)
- 100 г цукрової пудри
- 3 ст.л. молока
Спосіб приготування:
- В одну ємність просіяти борошно, розпушувач і какао. Масло збити з цукром і яйцями. Змішати з просіяними інгредієнтами, додати пластівці і обережно замісити тісто. Отриману суміш розділити на дві частини, щоб вийшло два коржа.
- Форму для випікання змастити маслом, присипати борошном і залити тісто. Для цього торта краще використовувати не дуже широку форму (діаметром приблизно 25 см).
- Вершки збити в густу піну. Фрукти нарізати великими шматочками. На готовий, остиглий корж викласти фрукти, зверху – вершки. Накрити другим коржем, трохи притиснути, щоб вершки розподілилися рівномірно. Якщо потрібно, край підчистити за допомогою ножа.
- Для глазурі на водяній бані розтопити масло з шоколадом. Помішуючи суміш вінчиком, додати цукрову пудру і молоко. Залити глазур'ю торт. Поставити в прохолодне місце на 3-4 години.
Як прикрасити торт
Десерт можна посипати колотим шоколадом, кокосовою стружкою або мигдальними пластівцями, декорувати листочками м'яти.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сметанник з вареним згущеним молоком і шоколадним кремом.