Зі шпинату готують безліч смачних страв – супи, пироги, салати, рулети. З цієї корисної весняної зелені виходять відмінні гарніри до м'яса, птиці та риби.
Єдине, що варто взяти на замітку, – приготований шпинат значно зменшується в розмірах. Тому вам знадобляться по-справжньому великі пучки зелені.
Рис зі шпинатом по-грецьки
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 1 чашка довгого рису
- 1 цибуля ріпчаста середня
- 2 пучка свіжого шпинату
- 1/2 пучка кропу
- 1/2 пучка зеленої цибулі
- 1 лимон
- 1 чашка оливкової олії
- Сіль, мелений перець – за смаком
Спосіб приготування:
- У посуді, в якій готуватиметься рис, на оливковій олії обсмажити дрібно нарізану цибулю до прозорості.
- Шпинат промити, обрізати живці, крупно порубати і додати до цибулі. Готувати кілька хвилин.
- Всипати добре промитий рис, порізані кріп і зелену цибулю. Посолити і поперчити. Перемішати і готувати кілька хвилин.
- Потім влити чашку води і готувати 15 хвилин на повільному вогні. Наприкінці додати сік лимона і подавати.
Дивіться відео, як приготувати шпинатові млинці:
Весняний гарнір із зеленим горошком і шпинатом
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 150 г шпинату
- 4 чашки замороженого горошку
- 1 червона цибулина
- 3 зубчики часнику
- Півчашки води, в якій варився горошок
- 3 стебла зеленої цибулі
- Оливкова олія
- Сіль, перець
Спосіб приготування:
- Шпинат промити і нарізати.
- Закип'ятити підсолену воду в каструлі і додати зелений горошок. Після закипання варити ще хвилину, потім процідити.
- Очистити і нарізати червону цибулю і часник. Дрібно посікти зелену цибулю.
- У блендер додати півчашки води, в якій варився горошок, і три чверті відвареного горошку. Посолити і поперчити. Подрібнити.
- Нагріти оливкову олію, додати червону цибулю і часник. Готувати, помішуючи, 1-2 хвилини.
- Додати шпинат. Помішувати, поки не випарується рідина. Перекласти в тарілку.
- Нагріти оливкову олію, додати прокручений горошок і готувати ще 30 секунд.
- Додати цілий горошок і шпинат з цибулею. Розмішати, посолити і поперчити.
- Додати зелену цибулю, розмішати і зняти з вогню.
Вершковий шпинат з пармезаном
Час приготування:
- 30 хвилин
Складові:
- 250 г молодого шпинату
- 30-40 г пармезану
- Половина маленької цибулини
- 1 ст.л. вершкового масла
- 60 мл вершків
- Щіпка натертого мускатного горіха
- Сіль
Спосіб приготування:
- Шпинат ретельно промити і обсушити.
- Натерти пармезан.
- Цибулю почистити і дуже дрібно порубати.
- Нагріти сковорідку, додати масло.
- Додати нарізану цибулю, смажити до м'якості.
- Додати шпинат і готувати, помішуючи, 5 хвилин, поки не випарується вся рідина.
- Посолити, влити вершки, зменшити вогонь, розмішати і готувати ще 3-4 хвилини.
- Всипати натертий пармезан, розмішати і тушкувати ще 3-4 хвилини.
- Додати мускатний горіх, розмішати і зняти з вогню.
Нагадаємо, раніше ми писали, як приготувати шпинатові вафлі. Сьогодні.Lifestyle також розповідали, як приготувати смузі зі шпинатом.