Літній пиріг зі сливами в мультиварці стане чудовим доповненням до домашнього чаювання. Його можна подавати як теплим, так і охолодженим.
Дивіться відео, як приготувати домашнє сливове вино:
Для приготування смачної домашньої випічки бажано вибирати сливи сорту "Угорка" – вони найсоковитіші та найароматніші.
Сливовий пиріг в мультиварці
Час приготування:
- 1 година 10 хвилин
Складові:
- Слива – 15 шт.
- Борошно пшеничне – 2 склянки
- Яйце куряче – 2 шт.
- Цукор – 1 стакан
- Молоко – 3/4 склянки
- Вершкове масло, розтоплене – 1/2 склянки
- Розпушувач тіста – 10 г
- Ванілін – 1 г
- Масло вершкове – для змащування форми
- Цукрова пудра – для посипання готового пирога
Спосіб приготування:
- Збити яйця разом з цукром, влити молоко і розтоплене вершкове масло (не гарячим).
- Порціями додати просіяне борошно, розпушувач тіста і ванілін. Перемішати міксером на низькій швидкості.
- Чашу мультиварки змастити вершковим маслом і додати тісто.
- Сливи помити, обсушити і розрізати навпіл. Кісточки викинути.
- Викласти фрукти на тісто зрізом вгору.
- Готувати сливовий пиріг в режимі "Випічка" 1 година.
- Акуратно перекласти пиріг зі сливами на тарілку, остудити і посипати просіяною цукровою пудрою.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки зі сливами. "Сьогодні" також розповідали, як приготувати варення з яблук і слив на зиму.