Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.
Прийняти
Головна Сьогодні

Як приготувати сметанник: рецепт торта зі згущеним молоком і шоколадним кремом

Рецепт смачного домашнього торта в духовці

Фото: Depositphotos

Сметанник – пиріг чи торт , до складу якого входить сметана, тому рецепти цього десерту відрізняються великою різноманітністю.

Дивіться відео, як приготувати сметанник без випічки:

Сьогодні ми розповімо, як приготувати торт сметанник з кремом з вареного згущеного молока і шоколадною помадкою.

Сметанник: рецепт з вареним згущеним молоком і шоколадним кремом

Час приготування:

  • 1 годину

Інгредієнти:

Для тесту:

  • 1/2 кг густої сметани
  • 3 1/2 ст борошна
  • 2 склянки саxара
  • 3/4 ч.л. соди

Для крему:

  • 1 банка вареного згущеного молока
  • 250 мл вершків 32-38%
  • 600 г сметани

Для помадки:

  • 2 ст. л. какао
  • 3/4 склянки саxара
  • 2 ст. л. молока
  • 100 г масла
  • Волоські горіхи – для прикраси

Спосіб приготування:

  1. Замісити тісто і розділити його на дві частини. В одну додати какао.
  2. Потім розділити кожну частину тесту навпіл, розкачати коржі діаметром близько 28 см.
  3. Коржі перед випічкою гарно наколоти виделкою і випікати в розігрітій до 180 ºС духовці протягом 8-10 хвилин.
  4. Для крему збити вершки. Додати згущене молоко і перемішати міксером на невеликій швидкості. Додати сметану і перемішати віночком або ложкою.
  5. Для помадки в каструлю покласти какао, саxар і молоко. Варити на маленькому вогні, поки маса не стане однорідною. Додати масло і розмішати.
  6. Зібрати три коржа, добре промащуючи иx кремом. Останній корж залити ще теплою помадкою. Дати охолонути і засипати горіхами.
  7. Поставити сметанник в холодильник на ніч.

Як правильно збити вершки

Щоб збити вершки в домашніх умовах, потрібно віночком або міксером збити молочний продукт жирністю не менше 33-35% до збільшення обсягу приблизно в два рази.

Якщо продовжити збивання і перебити вершки з цукром, то в результаті приготування вийде солодке домашнє вершкове масло. При збиванні вершкової маси дуже важливо вчасно зупинитися.

Також пам'ятайте, що вершки повинні бути дуже холодними. Є сенс заздалегідь охолодити вінчик і посуд для збивання.

Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати сирний пиріг з полуницею . "Сегодня" також ділилися рецептом простого чізкейка з сиру .

Читайте найважливіші новини в Telegram, а також дивіться цікаві інтерв'ю на нашому YouTube-каналі.

Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Загрузка...

Популярні статті

Новини партнерів