I love Ukraine

Все про Джонсона

Книги на літо

Секс vs сльози

Басейни у Києві

Тиждень моди

Як приготувати соус песто: три кращих рецепта

Песто – це знаменитий італійський соус з яскравим смаком

Класичний соус песто готується з зеленого базиліка і кедрових горіхів. Це ідеальне доповнення до пасти, різото, мінестроне і піци.

Соус песто гарний з курячим м'ясом і в якості заправки до овочевого салату. Знаменитий соус з базиліка також вважається надзвичайно корисною вегетаріанською їжею з низьким вмістом вуглеводів.

Реклама

Соус песто: рецепт класичний з базиліком

Песто з базиліком
Песто з базиліком

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

Реклама
  • Зелений базилік – 100 г
  • Оливкова олія – 120-150 мл
  • Пармезан – 50 г
  • Кедрові горіхи – 30 г
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Сіль
  • Мелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Базилік помити і видалити жорсткі частини стебел. Грубо нарізати листя.
  2. Очистити, розчавити і порубати часник.
  3. Натерти пармезан на дрібній тертці, горіхи злегка обсмажити на сухій сковорідці на середньому вогні.
  4. Скласти базилік з часником і дрібкою солі в ступку або блендер і почати подрібнювати, поступово додаючи невеликими порціями олію.
  5. Потім додати горіхи і знову подрібнити суміш, вливши всю олію, що залишилася.
  6. Додати в песто тертий пармезан, поперчити і посолити. Зберігати соус в холодильнику не довше тижня.

Дивіться відео, як приготувати песто з кропиви:

Реклама

Рецепт соусу песто з волоськими горіхами і петрушкою

Песто з петрушкою
Песто з петрушкою

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • Очищені волоські горіхи – 1 склянка
  • Нарізана петрушка – 2 склянки
  • Тертий пармезан – 1/2 склянки
  • Нарізані шматочки часнику – 3 шт.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Оливкова олія – 1/2 склянки

Спосіб приготування:

  1. Покласти волоські горіхи, петрушку, сир, часник і сіль в кухонний комбайн і збивати в режимі "Пульс" протягом декількох секунд.
  2. Продовжуючи збивати, поступово влити оливкову олію. Не потрібно перетворювати соус в гладеньке пюре, він повинен мати неоднорідну текстуру.
  3. Соус може зберігатися в холодильнику протягом кількох днів.

Соус песто з руколи з мигдалем

Песто з руколи
Песто з руколи

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • Рукола – 100 г
  • Шпинат – 1/2 склянки
  • Мигдаль (бланшований, підсмажений) – 1/3 склянки
  • Часник (роздавлений) – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 1/2 склянки
  • Пармезан (тертий на дрібній тертці) – 1/3 склянки

Спосіб приготування:

  1. У кухонному комбайні збити в пюре руколу, шпинат, мигдаль і часник.
  2. Не вимикаючи комбайн, поступово влити олію тонкою безперервною цівкою. Додати пармезан, сіль і перець.
  3. Готовий соус перекласти в банку і зберігати в холодильнику.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати салат з соусом песто з макаронів. Ми також розповідали, як приготувати соус песто на зиму за рецептом Тетяни Литвинової.

Читайте також:

Реклама на segodnya.ua Реклама
Всі новини Показати ще
Реклама на segodnya.ua Реклама
Новини шоу-бізнеса
Читати ще
Лайфхаки для життя
Більше хаків
Модно
Ідеї нейл-дизайну
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
Манікюр на літо 2022
1 /2
Більше варіантів
Цитата дня

Після чотирьох місяців війни ніхто з нас не в порядку

Цитата на segodnya.ua
Олена Зеленська Перша леді України
Читати інтерв'ю
Instagram тижня
Акаунт про супергероїв сучасності — ЗСУ
Підписатися
Дивитися фото
Зберегти у закладинки
Haute Couture
Розклад Fashion Weeks

Париж. Франція

3 – 7 липня

Париж. Франція

Маямі. США

14 – 21 липня

Маямі. США

Нью-Йорк. США

9 – 14 вересня

Нью-Йорк. США

Лондон. Англія

16 – 20 вересня

Лондон. Англія

Мілан. Італія

20 – 26 вересня

Мілан. Італія
Подробиці з модних показів

Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з правилами використання файлів cookie.

Прийняти