Головна Сьогодні

Як приготувати соус песто: три кращих рецепта

Песто – це знаменитий італійський соус з яскравим смаком

Класичний соус песто готується з зеленого базиліка і кедрових горіхів. Це ідеальне доповнення до пасти, різото, мінестроне і піци.

Соус песто гарний з курячим м'ясом і в якості заправки до овочевого салату. Знаменитий соус з базиліка також вважається надзвичайно корисною вегетаріанською їжею з низьким вмістом вуглеводів.

Соус песто: рецепт класичний з базиліком

Песто з базиліком
Песто з базиліком
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 15 хвилин

Складові:

  • Зелений базилік – 100 г
  • Оливкова олія – 120-150 мл
  • Пармезан – 50 г
  • Кедрові горіхи – 30 г
  • Часник – 1-2 зубчики
  • Сіль
  • Мелений чорний перець

Спосіб приготування:

  1. Базилік помити і видалити жорсткі частини стебел. Грубо нарізати листя.
  2. Очистити, розчавити і порубати часник.
  3. Натерти пармезан на дрібній тертці, горіхи злегка обсмажити на сухій сковорідці на середньому вогні.
  4. Скласти базилік з часником і дрібкою солі в ступку або блендер і почати подрібнювати, поступово додаючи невеликими порціями олію.
  5. Потім додати горіхи і знову подрібнити суміш, вливши всю олію, що залишилася.
  6. Додати в песто тертий пармезан, поперчити і посолити. Зберігати соус в холодильнику не довше тижня.

Дивіться відео, як приготувати песто з кропиви:

Рецепт соусу песто з волоськими горіхами і петрушкою

Песто з петрушкою
Песто з петрушкою
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • Очищені волоські горіхи – 1 склянка
  • Нарізана петрушка – 2 склянки
  • Тертий пармезан – 1/2 склянки
  • Нарізані шматочки часнику – 3 шт.
  • Сіль – 1/2 ч.л.
  • Оливкова олія – 1/2 склянки

Спосіб приготування:

  1. Покласти волоські горіхи, петрушку, сир, часник і сіль в кухонний комбайн і збивати в режимі "Пульс" протягом декількох секунд.
  2. Продовжуючи збивати, поступово влити оливкову олію. Не потрібно перетворювати соус в гладеньке пюре, він повинен мати неоднорідну текстуру.
  3. Соус може зберігатися в холодильнику протягом кількох днів.

Соус песто з руколи з мигдалем

Песто з руколи
Песто з руколи
Фото: Depositphotos

Час приготування:

  • 10 хвилин

Складові:

  • Рукола – 100 г
  • Шпинат – 1/2 склянки
  • Мигдаль (бланшований, підсмажений) – 1/3 склянки
  • Часник (роздавлений) – 2 зубчики
  • Оливкова олія – 1/2 склянки
  • Пармезан (тертий на дрібній тертці) – 1/3 склянки

Спосіб приготування:

  1. У кухонному комбайні збити в пюре руколу, шпинат, мигдаль і часник.
  2. Не вимикаючи комбайн, поступово влити олію тонкою безперервною цівкою. Додати пармезан, сіль і перець.
  3. Готовий соус перекласти в банку і зберігати в холодильнику.

Нагадаємо, раніше Сьогодні.Lifestyle писали, як приготувати салат з соусом песто з макаронів. Ми також розповідали, як приготувати соус песто на зиму за рецептом Тетяни Литвинової.

Підпишись на наш telegram

Лише найважливіше та найцікавіше

Підписатися
Джерело: Сьогодні

Новини партнерів

Популярні статті

Новини партнерів

Ми оновили правила збору та зберігання персональних даних

Ви можете ознайомитисЬ зі змінами в політиці конфіденційності. Натискаючи на кнопку «Прийняти» або продовжуючи користуватися сайтом, ви погоджуєтеся з оновленими правилами і даєте дозвіл на використання файлів cookie.

Прийняти