Суфле з печінки – це легка і ніжна закуска, яка може стати чудовою альтернативою печінковим оладкам. Печінка для приготування підійде будь-яка – куряча, яловича, свиняча. Щоб вона стала м'якше, її потрібно попередньо вимочити в холодному молоці.
Печінкове суфле можна готувати як в одній великій формі, так і в порційних кокотницях. Калорійність суфле з печінки – 131 ккал на 100 г.
Суфле з печінки
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 1 кг печінки
- 1 велика цибулина
- 500 мл молока
- 100 г манки
- 2 яйця
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
- Печінку прокрутити разом з цибулею в блендері або м'ясорубці двічі.
- Яйця збити.
- Змішати печінку, яйця, манку і молоко. Вилити в підготовлену форму для запікання.
- Запікати при 180 ºС близько години.
- Дати трохи охолонути, перш ніж нарізати.
Дивіться відео, як зробити печінковий паштет з коньяком:
Суфле з печінки з солоними огірками
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 100 г вершків
- 2 шт. моркви
- 2 ст.л. борошна
- 2 солоні огірки
- 2 яйця
- суміш перців
- 1 цибулина
- 800 г курячої печінки
- сіль
Спосіб приготування:
- Добре помити печінку, потім подрібнити за допомогою блендера або м'ясорубки.
- Перемелену печінку вилити у велику миску.
- Цибулину почистити і дуже дрібно порубати.
- Солоні огірки, краще домашні, нарізати маленькими кубиками.
- Очищену моркву натерти на дрібній тертці або середній.
- Додати овочі до печінки, перемішати.
- Борошно просіяти через сито над мискою. Посолити і поперчити.
- Яйця і вершки збити.
- Вилити збиту суміш у миску.
- Форму для запікання або глибоку сковороду змастити вершковим маслом і вилити туди майбутнє суфле.
- У духовку, розігріту до 200 °С, відправити форму і випікати впродовж години, при необхідності знімаючи піну.
- Готове суфле з курячої печінки нарізати порційними шматочками і подати до столу.
Запіканка з печінки
Час приготування:
- 1.5 години
Складові:
- 600 г курячої печінки
- За 150 г ріпчастої цибулі, кабачків і печериць
- 200 г солодкого перцю
- 100 г білого вина
- 80 г манки
- 200 г жирної сметани
- 4 яйця
- 40 г вершкового масла
- сіль, перець
- сушений часник
- сушений чебрець
Спосіб приготування:
- Наріжте кубиком цибулю, кабачок, солодкий перець і гриби.
- Тушкуйте на вершковому маслі 5-7 хвилин, періодично помішуючи. Після приправте сіллю і спеціями. Додайте вино і тушкуйте, поки не випарується рідина.
- Пропустіть печінку через м'ясорубку, використовуючи дрібну сітку.
- З'єднайте обсмажені овочі з грибами, подрібнену печінку, сметану, манку, яйця, сіль, перець і добре перемішайте.
- Дно рознімної форми застеліть пергаментом, вилийте печінковий тісто і запікайте при температурі 180 °С 50 хвилин.
- Потім дайте запіканці повністю охолонути.
Суфле з печінки з овочами
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 500 г курячої печінки
- 2 яйця
- 100 мл вершків
- 150 г цибулі
- 150 г моркви
- 3-5 ст.л. муки
- Сіль і перець – за смаком
Спосіб приготування:
- Печінку, моркву і цибулю прокрутіть через м'ясорубку. Яйця збийте з сіллю і перцем.
- В печінкову масу додайте яйця, влийте вершки, посоліть і поперчіть за смаком.
- Додайте борошно і перемішайте. Повинна вийти консистенція, схожа на тісто для оладок.
- Форми для випічки змастіть маслом (якщо використовуєте силіконові – цього робити не потрібно).
- Розлийте масу по формах і запікайте в розігрітій до 180 °С духовці 40-45 хвилин.
- Готовність перевіряйте за допомогою зубочистки або сірника.
Суфле з печінки без борошна в мультиварці
Час приготування:
- 1 година
Складові:
- 500 г печінки
- 2-3 цибулини
- 50 г вершків
- 1 ст.л. вершкового масла
- панірувальні сухарі
- сіль, перець – за смаком
Спосіб приготування:
- У блендері подрібніть печінку і цибулю, посоліть, поперчіть.
- Чашу мультиварки змастіть маслом і посипте сухарями.
- Вилийте в чашу печінкову масу і поставте готуватися в режимі "Випічка" на 40 хвилин.
Нагадаємо, раніше ми розповідали, як приготувати печінковий торт з курячої печінки. Сьогодні.Lifestyle також ділилися рецептом пиріжків з печінкою і горошком.