Сир для сирників найкраще вибирати щільний і не дуже жирний. Сирники, приготовані з м'якого, надто ніжного або жирного сиру, вимагають додавання занадто великої кількості борошна або ж будуть розвалюватися при смаженні.
Сирники класичні: рецепт
Інгредієнти:
- 500 г сиру
- 2 ст.л. цукру
- дрібка солі
- 1 пакетик ванільного цукру
- 2 яйця
- 1/4 ст. родзинок
- 2 ст.л. борошна + для обвалювання
Рецепт приготування:
- Розтерти сир з цукром і ваніліном. Додати яйця, родзинки, сіль, борошно і перемішати.
- Сформувати 10 невеликих кульок. Обкачати їх у борошні.
- Розігріти сковороду з невеликою кількістю рослинного масла. Викласти кульки на невеликій відстані один від одного, злегка притискаючи зверху долонею. Обсмажити до золотистого кольору з обох боків.
Сирники: рецепт з манкою без борошна
Інгредієнти:
- 500 г домашнього сиру
- 2 яйця
- 5 столових ложок манки
- 6 столових ложок цукру
- 5 г ванільного цукру
Рецепт приготування:
- Розім'яти сир разом з яйцями, цукром і ваніллю.
- Додати манну крупу і добре перемішати.
- Вологими руками сформувати сирники і обсмажити їх під кришкою на середньому вогні.
Сирники: рецепт пп для духовки
Інгредієнти:
- 300 г сиру
- 2 яйця
- 2-3 ст.л. цукру
- 2 ст.л. манної крупи
- 1 ст.л. молока
- 1 ст.л. родзинок
Рецепт приготування:
- Залити родзинки гарячою водою на 10-15 хвилин, потім рідину злити.
- З'єднати у великій мисці сир, цукор, яйця, родзинки, манну крупу і молоко. Ретельно розім'яти всі інгредієнти до отримання однорідної маси.
- Металеві формочки добре змастити вершковим маслом і викласти сир. Якщо ви використовуєте силіконові формочки, їх досить скропити водою.
- Відправити в розігріту до 180 градусів духовку і випікати близько 30 хвилин або до золотистого кольору.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
Сирники: рецепт простий
Інгредієнти:
- 400 г сиру
- 2 яйця
- 0.5 ч.л. соди
- 2 ст.л цукру
- дрібка солі
- 5-6 столових ложок борошна
Рецепт приготування:
- Розтерти сир з яйцями і половиною чайної ложки соди. Додати цукор і дрібку солі. Розмішати.
- Додати борошно по столовій ложці, поки не вийде густе тісто, що відстає від виделки. Накрити тісто плівкою і залишити на кілька годин в холодильнику.
- Набираючи тісто чайною ложкою, сформувати посипаними борошном руками кульки. Перед смаженням їх потрібно розплющити.
- Посмажити сирники до золотистого кольору на розігрітій з олією пательні з обох боків.
Порада: до таких сирників можна подати полуничний соус. Для його приготування збийте ягоди з невеликою кількістю цукру.
Сирники: рецепт зі збитими білками
Інгредієнти
- 50 мл рослинної олії
- 1 склянка борошна
- 75 г цукру
- 10 г ванільного цукру
- дрібка солі
- 500 г сиру
- 2 яйця
Рецепт приготування:
- Сир перетерти через металеве сито.
- Жовтки збити з цукром до кремоподібної текстури.
- Змішати жовтки, сир і ванільний цукор.
- Білки збити з дрібкою солі і акуратно додати їх в сирну масу. Перемішати рухами від низу до верху.
- Висипати борошно на робочу поверхню. Ложкою викласти сирну масу прямо в борошно. Обваляти масу в борошні і акуратно сформувати сирник. Повторити з рештою сиром.
- Розігріти сковороду з рослинною олією на невеликому вогні і посмажити сирники з обох боків до рум'яної скоринки.
Нагадаємо, раніше "Сьогодні" ділилися рецептом дієтичних сирників від Аніти Луценко. Ми також писали, як приготувати безглютенові сирники з рисовим борошном
Дивіться відео, як приготувати унікальні рожеві сирники: