Як правило, сирники роблять солодкими і подають на десерт або як основну страву на сніданок, полуденок або вечерю. Існують і рецепти солоних сирників із зеленню: Вони прекрасно поєднуються зі свіжими овочами.
Дивіться відео, як приготувати рожеві сирники:
Ми розповімо, як приготувати на сніданок безглютенові сирники з кукурудзяним борошном і грушами. Вони виходять дуже смачними і незвичайними.
Сирники з грушею і кукурудзяним борошном
Час приготування:
- 30 хвилин
Калорійність:
- 183 ккал на 100 г
Складові:
- Сир 9% – 400 г
- Сирна маса – 200 г
- Борошно кукурудзяне – 1 ст.
- Яйця – 2 шт.
- Груші свіжі чи в'ялені – 100 г
- Цукор – 1 ст.л.
- Сіль – 1/4 ч.л.
Спосіб приготування:
- Розминаємо виделкою сир, сирну масу, яйця, сіль і цукор. Додаємо борошно і замішуємо тісто так, щоб з нього можна було сформувати сирники.
- Груші ріжемо на невеликі шматочки і додаємо в тісто.
- Столовою ложкою беремо тісто, і, обвалявши його в кукурудзяній муці, формуємо круглі плоскі сирники.
- Обсмажуємо їх на пательні з рослинною олією.
- Подаємо сирники зі сметаною і малиновим варенням.
Секрети приготування смачних сирників
- Сирники готувати просто, але є свої хитрощі: спочатку сир потрібно протерти через сито завдяки цьому в масі не залишаться грудочки і вона буде еластичною, а сирники вийдуть пухкими;
- Сир краще використовувати з низьким вмістом жиру або взагалі знежирений: зручніше змішувати з іншими інгредієнтами;
- Муки багато не потрібно, інакше сирники будуть "гумовими";
- Свіжі груші потрібно очистити від шкірки;
- А щоб сирники не підгорали, не кладіть багато цукру і не робіть вогонь занадто сильним.
Нагадаємо, раніше ми ділилися рецептом сирної запіканки з родзинками і гарбузом .